19 Април 2024 г. Петък

Арест за телефонни измамници, влачили ченге с кола

2012-05-14 06:09:38

Двама телефонни измамници са в ареста, след като се опитаха да отмъкнят 4000 лева от възрастен мъж, а в последвалото преследване блъснаха и влачиха с колата си полицай от Полски Тръмбеш.

Екшънът се разиграл в събота когато непознат мъж позвънил на домашния телефон на 74-годишен от село Обединение и се представил за неговия приятел "Минчо" от Силистра.

Разказал му накратко, че му трябват 4 000 лв., за да освободи колетна пратка с лекарства, купени от Франция.

Мъжът обяснил, че ще му върне парите с 2000 лева отгоре. Дядото отговорил, че не разполага с такава голяма сума, но може да помогне с 450 лева.

Двамата се уговорили парите да бъдат предадени на автобусна спирка в селото. Около 16.00 часа възрастният мъж предал 450 лева на уговореното място на непознат мъж.

Около час по-късно на гости на дядото дошъл внукът му и възрастният човек споделил за случая.

Младият мъж веднага се усъмнил в достоверността на всичко това и подал сигнал в местното РПУ. След това тръгнали натам, а със себе си взели и домашния телефон.

Докато вървели към полицията измамниците позвънили на телефона и дядото им съобщил, че е успял да събере още пари.

Те отново си уговорили среща. Този път парите трябвало да бъдат предадени в близост до стопанския двор на Обединение.

Около 21 часа на мястото униформените засекли лек автомобил "Опел Астра", който спрял на мястото на уговорената среща с потърпевшия. В автомобила пътували двама души.

При отправено полицейско разпореждане към водача на автомобила той опитал да избяга. Блъснал с предната част на колата и влачил около 40 метра по пътното платно опиталия се да го провери полицай.

В резултат на удара униформеният е с тежки натъртвания и охлузвания по тялото, настанен е в болница.

Двамата измамници - М. Я. (38 г.) от село Градище, с криминална регистрация за неправоспособност и И. Н. (26 г.) от Павликени, криминално проявен и осъждан за ползване на документ с невярно съдържание са задържани.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати