27 Април 2024 г. Събота

Иззети от джигити книжки задръстиха КАТ

2012-05-14 05:58:22

Столичният КАТ преля от взети книжки. Голямото количество прибрани документи били заради множеството проведени акции от Пътна полиция за превенция на произшествия на пътя, както и затегнатия контрол.

Всеки ден в София около 12 водачи се разделят с документите си, казва пред в. "Монитор" началникът на столичния КАТ главен инспектор Богдан Милчев.

Така от началото на годината катаджиите прибрали около 1700 книжки, а касите в сградата на Пътна полиция буквално започнали да преливат от натрупаните документи, като стигнали колосалната цифра от над 5500.

"Няма къде да ги държим вече. Чудим се как да пренареждаме касите, за да могат да се съберат. Тъпчем ги по кашоните, за да може да се затвори вратата на сейфа. И всеки ден идват нови и нови. Докато обработим едните, вече са дошли други", обясняват служителките в КАТ, които водят отчета на взетите книжки.

От техните сметки излиза, че рекордьори по отнети свидетелства са честите нарушители, които остават без точки в контролните си талони. Те били около 2800-2900 души. Джигитите се борели за първото място с водачите, които са си позволили да се качат пияни зад волана.

Близо 300 хил. нарушители фучат из София. Това показва справка на глобените за миналата година шофьори. Служителите на КАТ са написали 112 хил. акта, изпратили са 70 хил. призовки, които били за нарушения, заснети от мобилни камери.

Освен това от Пътна полиция са съставили и близо 200 хил. фиша, 20 хил. от които електронни, за различни нередности на пътя.

Интересен факт обаче бил, че само около 50 хил. шофьори са си платили глобите. Голяма част от останалите продължавали да шофират, като изобщо нямали намерение да си понесат санкциите.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория София


Новини
Третият лъч на метрото се очаква да тръгне на 26 август, разкри столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като инспектира столичната 51 детска градина "Щурче".В м ...
Новини
От МВР не отчитат засилено движение по пропускателните пунктове в неделния ден, който е първия ден на Възкресение Христово, информира БНР. Мнозина столичани напуснаха София преди празни ...
Новини
172 снегорина са на терен в София, съобщава БНР.Те обработват улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, както и основни улици в кварталите, стръмни участъци и общински пътища.За ...
Новини
За три дни заразените с коронавирус в света са скочили до над 300 000. У нас за миналото денонощие има общо 29 нови случая. Това обяви шефът на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.171 стана ...
Новини
Специализирана акция се провежда в столичния квартал "Факултета". Тя е започнала около 19.30 часа, съобщи "Нова телевизия".Операцията е насочена срещу разпространен ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати