29 Март 2024 г. Петък

ГЕРБ няма сили за нов самостоятелен кабинет

2012-05-12 09:17:55

"ГЕРБ няма сили за самостоятелен кабинет при избори сега", твърди "Сега", цитирайки данни от национално представително проучване на МБМД. Според изчислението на вестника целокупната опозиция би събрала общо 34% срещу 30 на сто за управляващите.

"За да състави самостоятелно правителство, на ГЕРБ й трябват 32 процента", обясни шефката на института Мирослава Радева.

За "Труд"ГЕРБ ще напълнят и ЦИК с "калинки". Със Закона за конфискацията ще се притискат неудобните. Управляващите са царе в това упражнение - да притискат, плашат и се разправят с всеки, дръзнал да им се противопостави".

В интервю за "24 часа"Докато съм президент, няма да текат пазарлъци кой да става посланик. Ще си нося отговорността за всяко мое назначение.

Искам да спя спокойно, че съм дал ордени на най-достойните. Президентите от 21 век не са царете от миналото, които да си показват династията. Абсолютно всяко едно от обещанията, които съм дал, ще се случи", застава зад думите си държавният глава.

Пред "Дума"В лицето на Първанов хората виждат човека, който ще реабилитира БСП. В БСП нямаше свободна, честна и открита отчетно-изборна кампания. Чувам общи послания за ръст на заетост. Как ще постигнем тези обещания, ако имаме само 40-50 депутати", пита левият депутат.

В центъра на вниманието на печатните издания днес е и укриването на ДДС при внос на "захар". Темата на "24 часа" представя позициите вътрешния министър, магистратите и Гриша Ганчев, баща на обвинения в присвоявяне на 200 000 лв. ДДС - Данаил Ганчев.

"Задържаните в акция "Захар" са подготвяли внос на 25 т захар с тежки метали от района на Чернобил", уточнява вътрешният министър Цветан Цветанов.

Странен обрат придоби сладката афера, констатира "Сега". Вчера МВР започна да бие отбой и стовари цялата отговорност за акцията на специализираната прокуратура, а спецобвинението изобличи изпълнителната власт в преувеличение.

"Труд"Братя Галеви рано или късно ще ги хванем, нямат шанс, само ще си утежнят положението и присъдата. С нашите партньори рано или късно достигаме до хората, които търсим. И тогава ще им е действително по-трудно. Хората ме питат защо издирваме някой, който трябва да е в затвора, и аз не мога да им обясня".

"24 часа" пояснява, че премиерът Борисов е апелирал за спешна законодателна промяна, която да позволява мигновено задържане на осъдени, веднага "след като съдията тропне с чука". Причината е изчезването на Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви, точно когато трябва да влязат в затвора.

Почти 28 000 са новите безработни българи за последните три месеца, публикува предварителните данни на НСИ за наетите лица към края на март 2012 г. "Дума".

Заетите намаляват с 1,3% спрямо края на декември 2011 г. и достигат 2,1 милиона души. Междувременно стана ясно, че Европейската комисия прогнозира безработицата в еврозоната през следващата година да достигне 11%. Подобно равнище досега не е регистрирано. През март безработицата достигна рекорд от 10,9 на сто, което означава, че около 17,36 милиона души са без препитание.

"Монитор"Здравната каса задейства план за икономии. Болниците вече с лимит за храна и хапчета. Натрупали са 9 млн. дълг само за три месеца". Лечебни заведения по документи калкулират един храноден за 9 лева, при положение че общоприетата сума е 3 лева, каза управителят на Националната здравноосигурителна каса д-р Пламен Цеков. Лимитите няма да ощетят болните, тъй като ще се отчита спецификата на всяка една болница, уверяват от НЗОК.

"ЕК е три пъти по-голям песимист от кабинета за икономиката ни", е водещото заглавие на "Сега".

Еврокомисията публикува пролетния си анализ и обяви, че очаква само 0.5% ръст за страната ни тази година. В същото време на инвестиционен форум в София зам.-министърът на финансите Боряна Пенчева се изказа оптимистично, прогнозирайки, че икономиката нище запише 1.4% ръст т.г.

Според новия доклад еврозоната ще прекара 2012 г. в рецесия, а целият ЕС ще има 0% растеж на брутния вътрешен продукт. Главни виновници за тези резултати са Гърция, Испания, Португалия и Италия, които ще са в криза поредна година. Полша се откроява като шампионът на ЕС за тази година с 2.7% ръст. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати