25 Април 2024 г. Четвъртък

ГЕРБ искат главата на червен общинар за 70 имотни измами

2012-05-10 19:56:00

Оставката на общинския съветник от БСП Борислав Борисов поискаха колегите му от ГЕРБ. Причината са съмнения за множество имотни измами.

Като причина за подозренията Малина Ендрева от ГЕРБ посочи журналистическо разследване за имотите, които притежава общинарят - за 14 г. семейството на Борислав Борисов извършило над 70 имотни сделки.

През тези години Борисов е заемал високи публични длъжности, пряко свързани с управлението на обществени имоти, обявиха в декларация от ГЕРБ.

В нея се казва още, че от 1998 г. до 2007 г. той е бил общински съветник от БСП, част от комисията по градоустройство, строителство и архитектура, участвал е и в комисиите по опазване на околната среда и нормативна уредба.

От ГЕРБ оповестиха, че през 2003 година семейство Борисови купуват от общинската фирма "Софийски имоти" право на строеж на три имота в столичния квартал "Красна поляна".

В този момент Борислав Борисов е общински съветник от БСП, а председател на съвета на директорите на "Софийски имоти" е друг член на левицата - Симеон Симеонов, изпълнителен директор пък е вече осъденият Тошко Добрев.

Според данните на ГЕРБ имотите са купени без търг или конкурс, а цените са изключително ниски.

В един от случаите става дума за строеж в квартална градинка с детска площадка, като парцелът е оценен за 7560 лева. Там в момента се подготвя строеж на двуетажна сграда от фирма на съпругата на Борислав Борисов.

От ГЕРБ определиха фактите като “шокиращи“ и обявиха, че са готови да сезират комисията за установяване на конфликт на интереси, както и ще настояват НАП и прокуратурата да извършат съответните проверки. Призоваха и БСП да направи собствена проверка.

Социалистите в СОС обаче отвърнаха, че нямат практика да се проверяват един друг и това е характерно за друга политическа сила, притежаваща целия ресурс в държавата.

От БСП казаха още, че не са разпъвали политически чадър над никого.

Шефът на групата на червените в СОС Жельо Бойчев се обяви и против замесването на БСП в аферата "Софийски имоти", защото дружеството от 6 години се управлява от ГЕРБ.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория София


Новини
Третият лъч на метрото се очаква да тръгне на 26 август, разкри столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като инспектира столичната 51 детска градина "Щурче".В м ...
Новини
От МВР не отчитат засилено движение по пропускателните пунктове в неделния ден, който е първия ден на Възкресение Христово, информира БНР. Мнозина столичани напуснаха София преди празни ...
Новини
172 снегорина са на терен в София, съобщава БНР.Те обработват улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, както и основни улици в кварталите, стръмни участъци и общински пътища.За ...
Новини
За три дни заразените с коронавирус в света са скочили до над 300 000. У нас за миналото денонощие има общо 29 нови случая. Това обяви шефът на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.171 стана ...
Новини
Специализирана акция се провежда в столичния квартал "Факултета". Тя е започнала около 19.30 часа, съобщи "Нова телевизия".Операцията е насочена срещу разпространен ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати