28 Март 2024 г. Четвъртък

МВР продължава да се самодарява

2012-05-08 04:55:28

"МВР продължава да се самодарява", съобщава "Сега". 221 хил. лв. е дарило предприятието "Безконтактни мултиплексорни вериги" /БМВ/ за първoтo тримесечие на годината. Това сочи отчетът на фирмата, публикуван от финансовото министерство. БМВ, което е собственост на МВР, държи монопола върху производството на регистрационни табели за автомобили и в същото време е най-щедрият дарител на вътрешното ведомство. След като бе принуден от избухналия скандал с даренията на ведомството, вътрешният министър Цветан Цветанов забрани получаването им от физически лица и частни фирми. МВР обаче приема подаръци от институции, общини или фирми с държавно участие. Така няма пречка ведомството да се дарява чрез собствената си фирма, посочва ежедневникът.

Според челото на "Дума" земеделският министър Мирослав Найденов похарчил нахалост 5 млн. лева. По думите на депутата от БСП Захари Георгиев Найденов харчи бюджетни средства за заснемане на земеделските земи, при това без никакъв практически ефект.

На първа страница "Труд""">Според водещата новина на "24 часа" около 4000 лв. за асансьор ще струват на блока промените в наредбата за безопасност на съоръженията. Те са готови и ще бъдат представениот Държавната агенция за метрологичен и технически надзор на министъра на икономиката Делян Добрев.

Предлага се на всеки асансьор да се постави врата на кабината и това ще струва към 2500-3000 лв. Ще се изисква да се преграждат големите мебелни асансьори с врати, ключът от които да бъде у обучени лица от блока. Другият вариант е да се монтира ограничител на тежестта, който да сигнализира при претоварване и да не позволява на кабината да тръгне.

В интервю за "24 часа" кметът на София Йорданка Фандъкова засяга тема за бездомните кучета. По думите й мястото на четириноги не е на улицата. "Понятието е "домашен", а не "уличен" любимец", подчертава Фандъкова.

"И мъж ни се оплака от секстормоз" е заглавието на интервю във в. "Труд" с председателя на Комисията за защита от дискриминация /КЗД/ Кемал Еюп. По думите му все повече жени вече имат смелостта да подадат сигнал за тормоз. "За миналата година събраните глоби от КЗД са около 25 000 лв., а за първите 4 месеца т.г. - около 15 000 лв. Това обаче е с натрупване от миналогодишни решения. Парите, които получаваме от санкциите, постъпват в държавния бюджет", подчертава Еюп.

Над 100 средни и малки мандри от цялата страна се стягат за протести, алармира "Труд". Заканват се да спрат да изкупуват млякото на фермерите, ако държавата ги задължи да избират - да преработват мляко или растителни мазнини. Нормата е разписана в нова наредба на земеделското министерство, която се очаква да бъде приета утре от правителството. Предприемачите са категорични, че ще последват масови фалити и загуба на работни места.

Цената на хляба ще се покачва, прогнозира пред "Преса" Васил Симов, директор на Софийската стокова борса. "Българският хляб все още е най-евтиният в Европа, което е странно. Защото като ориентир ползваме цената на пшеницата и на горивата във Франция и Германия, а искаме хлябът ни да е по-евтин от френския и германския. След като цената на българската пшеница е колкото европейската и цената на електроенергията ни колкото в Европа, е логично и хлябът ни да е на европейски цени", смята Симов.

Повече от 200 кметове, попове, ченгета и прокурори били ужилени от три баби разбойнички, извежда под глава "Телеграф". 61-годишната Марийка, три години по-младата от нея Рени и 50-годишната Стефка се запознали в Слuвенския затвор, а след излизането си започнали да действат в комбина. За последните 6 месеца успели да задигнат от жертвите си над 100 бона.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати