25 Април 2024 г. Четвъртък

"Манчестър сити" докосва титлата след 2:0 над "Нюкасъл"

2012-05-06 16:00:09
Лидерът във Висшата лига "Манчестър сити"Гражданите" имат три точки преднина пред градския съперник "Юнайтед".

Шампионите имат мач по-малко, който е в неделя от 18,00 часа срещу "Суонзи". В последния кръг "Сити" се нуждае от победа у дома срещу борещия се за оцеляване "Куинс парк рейнджърс", за да триумфира, дори при две победи на "червените дяволи" до края.

"Нюкасъл" и "Сити" изиграха много качествен мач. Първата опасност дойде пред вратата на домакините. В 11-ата минута Давид Силва нахлу в наказателното поле и стреля, но Тим Крул реагира отлично и спаси. Шест минути по-късно и Серхио Агуеро беше близо до гол, но вратарят на "Нюкасъл" улови топката.

Постепенно "свраките" се активизираха и в 29-ата минута Хатем Бен Арфа подаде към Демба Ба, който стреля от около 25 метра, но топката премина над вратата. Пет минути по-късно бърза контраатака на домакините завърши с удар на сенегалеца, който рикошира в бранител.

Топката попадна в Бен Арфа, който стреля веднага и само добрата реакция на Джо Харт запази нулевото равенство на "Спортс Дайрект арена". В 40-ата минута Бен Арфа центрира в наказателното поле на "гражданите", където Демба Ба засече топката с глава, но неточно.

Четири минути преди края на първото полувреме отлична атака на "Сити", дошла след пробив на Давид Силва отляво, завърши с изстрел на Гарет Бари, при който Давиде Сантон изчисти топката от голлинията.

Втората част започна с многоходови атаки към двете врати, които обаче не доведоха до чисти положение заради добрата игра на двете защити.

В 65-ата минута добра атака на "Нюкасъл" преминала през Хонас Гутиерес и Демба Ба стигна до Бен Арфа в наказателното поле. Французинът обаче стреля неточно.

Така се стигна до 70-ата минута, когато резултатът беше открит. След пас от Серхио Агуеро Яя Туре вкара много красив гол след фалцов изстрел от около 20 метра, който не остави шансове на Крул.

Пет минути по-късно Серхио Агуеро се озова очи в очи със стража на домакините , но вместо да се вкара и да успокои тима си, той прати топката встрани от вратата.

Седем минути преди края на редовното време "гражданите" изпуснаха нова отлична възможност за гол. Яя Туре излезе сам срещу Крул, но се препъна и падна. Все пак котдивоарецът успя да подаде към Агуеро, който обаче стреля над вратата.

"Нюкасъл" хвърли всички сили в атака и беше наказан в 89-ата минута. При бърза контраатака четирима играчи на "Сити"Сити". През миналата година той донесе трофея от ФА къп, след като реализира единственото попадение във финала срещу "Стоук сити".
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати