26 Април 2024 г. Петък

Нижеш тютюн и ставаш президент, припомни си Плевнелиев

2012-05-05 06:09:04

"Тук съм, за да ви уважа. Искам да видите, че новият президент иска да бъде близо до вас, иска да ви разбира, иска да ви помага. Дойдох за да напишем една нова страница от историята на Рибново". Така държавният глава се обърна днес към жителите на село Рибново.

 

Плевнелиев заяви пред насъбралото се множество, че е лично свързан с развитието на този регион и като държавник ще подкрепи добрите идеи за неговото бъдеще.

 

"Вие със сигурност сте една много специална част от българското общество - не само заради носиите, не само заради начина, по който организирате сватбите, не само заради запазените толкова много думи още от дълбоки времена, но преди всичко заради това, че всъщност сте част от тази държава България, която е крайно време да бъде опозната и уважавана, от тази България, която обича историята си, разказва я на младото поколение и се отворя към света", заяви държавният глава.

 

 

Президентът си спомни как преди години в малките улички на Гоце Делчев е низал тютюн с хора, облечени като тези сега пред него.

 

"Така съм започнал. Това е доказателството, че можеш да започнеш от тук и да станеш президент", каза той.

 

Пред хората от селото Плевнелиев подчерта, че успехът на българската държавност се крие именно в заложените в Конституцията правомощия на държавния глава, а именно да бъде надпартиен, да търси българското, да търси потенциала на нацията и държавата, "за да бъдем заедно в 21 век, в който можем да съхраним традициите си и да имаме общо бъдеще като европейци".

 

"Винаги сте добре дошъл в нашия регион и в село Рибново", обърна се кметът на Община Гърмен Ахмед Башев към държавния глава.

"Показвате пред цяла България, че сте президент на всички български граждани, без разлика на тяхната етническа и верска принадлежност. Гордеем се с Вас и с това, че сте от този край", добави той.

 

В знак на признателност кметът посрещна президента с пита и мед, подари му плакета на община Гърмен и го закичи с дарове – вълнени чорапи, шарена черга и покривка.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати