20 Април 2024 г. Събота

Пламен Трифонов завежда контрадело за 125-те дни арест

2012-05-04 08:53:14

Пламен Трифонов, който беше в ареста в продължение на четири месеца за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, ще заведе дело, за да защити правата си. Това заяви доскорошният обвиняем за тежкото престъпление пред Нова телевизия.

"Смятам да водя задължително някакво контрадело, защото истината трябва да възтържествува. Истината ни прави свободни", категоричен е Пламен Трифонов.

От няколко дни в ареста за убийството на Яна вече е Николай Русинов - Чеци.

Трифонов заяви, че ще съгласува с адвокатите си дали делото, което възнамерява да води, да е срещу държавата. Официален документ с потвърждение, че е освободен от случая той не е получил, но заяви, че въпреки това прокурор Николай Кокинов официално се е извинил на него и на цялото му семейство чрез медиите и е станало ясно, че обвинението е свалено.

Трифонов каза, че полицията не е имала никакви доказателства, за да повдигне обвинението си.

 

Миналата седмица излезе специална експертиза от Австрия, според която космите по тялото на Яна са от Чеци, а от Трифонов няма никакви следи.

Въпреки това той остана 125 дни в ареста, за което „благодари" на правителството и на органите на МВР.

"Нито познавам Яна Кръстева, нито Николай Русинов-Чеци", категоричен беше Трифонов.

Той бил подложен и на детектор на лъжата. Апаратът посочил, че е излъгал, когато е отговорил, че в нощта на убийството на Яна не е бил в парка. В същото време клетката на неговия мобилен оператор е отчела, че тогава Трифонов е бил в квартал „Сухата река". Парадоксът Трифонoв си обясни като небивалица, която органите на МВР твърдят.

Той отрече твърденията на полицията и медиите, че е клошар и е събирал бутилки, за да се изхранва, като обясни, че е помагал на възрастната си майка, но нито е спал по паркове, нито е живеел от подобна дейност.

Междувременно, адвокатът на Николай Русинов- Чеци обяви, че ще обжалва наложената му най-тежка мярка "задържане под стража". 

Иво Найденов ще настоява клиентът му да бъде пуснат на свобода. Според адвоката доказателствата до момента сочат, че убийството се е случило, след като клиентът му е напуснал Борисовата градина.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати