20 Април 2024 г. Събота

Реал Мадрид е новият шампион на Испания!

2012-05-03 09:20:12

Отборът на Реал Мадрид е новият шампион по футбол на Испания!

„Белия балет” си гарантира 32-ата шампионска титла на страната след успех с 3:0 като гост над Атлетик (Билбао) и по този начин прекъсна серията от три поредни трофея на вечния съперник Барселона.

Футболистите на Жозе Моуриньо събраха актив от 94 точки и два кръга преди края са недостижими на върха в класирането със седем пункта преднина пред вече бившия шампион на Испания.

Жозе Моуриньо донесе на „Кралския клуб” първа титла на страна от 2008-а година насам, когато за последно в Ла Лига трофея на „Сантяго Бернабеу” бе спечелен от Бернд Шустер.

Гонсало Игуаин, Месут Йозил и Кристиано Роналдо подпечатаха златните медали с по едно попадение на „Сан Мамес”, където гостите от Мадрид не оставиха никакви съмнения в огромната си класа и желание да се поздравят със заслужен триумф още тази вечер.

Празненствата в испанската столица спокойно могат да започнат, а феновете на „Белия балет” по целия свят най-после виждат любимия си отбор шампион с рекордната 32 титла след три дълги години хегемония на Барселона.

Още в началните минути Реал осъществи сериозен натиск, за да се стигне до 11-ата минута, когато Хавиер Мартинес игра с ръка в наказателното поле на Билбао. Зад топката застана голмайсторът на столичани Кристиано Роналдо, който се опита прекалено технично да преодолее Горка Ираисос с копване в средата на вратата, но стражът отрази.

В 16-ата минута обаче Гонсало Игуаин разстреля вратарят на домакините след пас на Роналдо, откривайки резултата в полза на Реал Мадрид – 0:1. Четири минути по-късно Месут Йозил удвои преднина на „Кралете” на 0:2, завършвайки с попадение ново подоване на Роналдо.

Домакините опитаха да се върнат в мача, но нямаха късмет пред гола и така двата тима се оттеглиха при този резултат на кратка почивка.

Веднага след нея Роналдо и компания бяха още по-амбицирани да станат шампиони още тази вечер и логично стигнаха и до трети гол. Негов автор стана самият португалец, който се разписа с глава от корнер в 50-ата минута, нанизвайки своя 44-и гол в Примера и общо 57-и от началото на сезона.

До края двубоя се доиграваше, а вдъхновеният тим на гостите пропусна още няколко отлични възможности да запише и по-категоричен успех. Хавиер Мартинес бе изгонен за втори жълт картон, а освиркваният през целия двубой Роналдо не сдържа нервите и след последния съдийски сигнал показа неприлични жестове към трибуните на "Сан Мамес".

Шампионската титла е подплатена и с невероятен голов рекорд - до момента, два кръга преди края, Реал Мадрид е отбелязал фамозните 115 гола, което е с цели осем повече от досегашното най-добро постижение.

Оставащите два двубоя срещу Гранада като гост на 5-и май и Майорка у дома 13-и май са без значение за футболистите на Жозе Моуриньо, които ще играят изцяло за своите привърженици като шампион на Испания за сезон 2011 - 2012.

АТЛЕТИК (БИЛБАО) - РЕАЛ МАДРИД - 0:3

0:1 - Игуаин (16')
0:2 - Йозил (20')
0:3 - Роналдо (50)

АТЛЕТИК (БИЛБАО):

Ираисос, Ауртенече, Екиса, Сан Хосе (Ираола), Мартинес, Сусаета, Де Маркос, Перес, Токеро, Йоренте, Гомес

РЕАЛ МАДРИД:

Касияс, Арбелоа, Пепе, Рамос, Коентрао, Кедира, Алонсо, Кайехон (Виейра), Роналдо, Йозил (Гранеро), Игуаин (Бензема)

източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати