25 Април 2024 г. Четвъртък

Волейболистките загубиха тежко на старта на олимпийската квалификация в Турция

2012-05-02 06:23:07
Българският женски национален отбор по волейбол загуби с 0:3 (21:25, 17:25, 15:25) от Турция в първия си мач от група А на олимпийската квалифакация в Анкара. 

В препълнената зала на спортния комплекс "Башкент" възпитаничките на старши треньора Марчело Абонданца не успяха да се противопоставят на домакините, като само в първия гейм имаше известна интрига.

Капитанът на българския състав Страшимира Филипова не скри разочарованието си от изхода на мача. "Направихме лош старт. Не успяхме да покажем истинските си възможности. Направихме много грешки и затова загубихме", каза тя.

И трите гейма протекоха почти по един и същи сценарий: бурно подкрепяни от многобройната публика, домакините повеждаха в резултата още в началото и методично трупаха преднина. В първия гейм българките успяха да стопят аванса на домакинките в един момент до 15:18, но силите им стигнаха дотук.

Във втория гейм се видя разликата в класите и уменията. Турските волейболистки поведоха с 5:1, техническата пауза дойде при 8:3 за Турция благодарение главно на множеството грешки в българската игра. В един момент българките стигнаха до 14:18, но това беше всичко.

Въпреки промените в позициите, българският състав не успя да предотврати силното начало на турския тим. Домакините заиграха отлично и много бързо поведоха с 4:0, след това се стигна до 8:2, разликата продължи да расте и турските волейболистки спечелиха гейма с 25:15, а с това и мача с 3:0.

Ева Янева, която игра като диагонал в първите два гейма, а след това се премести като посрещач, завърши като най-резултатна за българския състав с 10 точки. Най-много в двубоя отбеляза Езра Гюмюш - 18 точки.

"Играхме срещу много силен отбор. Затрудниха ни много, но това ни помага да разберем каква е разликата между нас и тези пред нас", коментира Абонданца, като отчете и ролята на феновете за атмосферата в залата.

В квалификационния турнир в Анкара участват осем отбора, разпределени в две групи, а само победителят получава виза за Лондон 2012.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати