19 Април 2024 г. Петък

"Левски" излъга ЦСКА и завърза борбата за титлата

2012-04-29 16:45:20
"Левски" прекъсна серията от девет поредни победи на ЦСКА и нанесе първа загуба на червените под ръководството на Стойчо Младенов. Сините спечелиха дербито на стадион "Васил Левски"Черноморец". В същото време загубата на ЦСКА върна интригата за титлата.

Червените имат пет точки преднина пред "Лудогорец" четири кръга преди края. ЦСКА не успя да покаже добра игра, след като за първи път при Младенов се оказа догонващ в резултата. В малкото опасни ситуации в края на мача Пламен Илиев беше безгрешен.  

Двата отбора започнаха доста предпазливо. "Левски" задръжаше повече топката, но играчите, които беше избрал Ясен Петров в полузащита, не можеха да изнасят добре топката и освен това правеха доста грешки.

Именно по този начин ЦСКА създаде няколко опасности. Още във втората минута грешка на сините позволи на Присо да напредне отдясно, но Диамутен успя да блокира нападателя на червените.

При последвалия ъглов удар Галчев сложи топката на главата на Грънчов, но неговият удар с глава отблизо премина на сантиметри над гредата. В 11-ата минута Мораеш изведе добре Присо отдясно. Той можеше както да подаде на Карачанаков, така и да стреля. Камерунецът избра второто и изпрати топката много встрани.

Стойчо Младенов беше прибрал своите играчи, като разчиташе на скоростта на Присо, Мораеш и Карачанаков, както и на Бандаловски и Трифонов по двата фланга. Червените обаче също правеха доста грешки, най-вече в пасовете от дълбочина.

В 25-ата минута ЦСКА беше близо до гол след грешка на Пламен Илиев. Той не успя да улови центриране от свободен удар на Галчев, което влизаше във вратата. Илиев изби топката, но тя стигна до Бандаловски, който не успя да намери опразнената врата, а и трябваше да стреля от много малък ъгъл.

"Левски" владееше топката, но изпитваше много трудности в изграждането на атаките. Сините разчитаха предимно на центрирания от крилата и на далечни удари, но те бяха много слаби и не затрудняваха М‘Боли.

Единственият нападател на "Левски" Христо Йовов трябваше да се върща назад заради статичната игра на полузащитата, което пък оставяше сините без човек изнесен дълбоко напред. Традиционно активните Пинто и Рамос също се представиха слабо.

След няколко скучни минути отново се стигна до по-напрегната ситуация пред Пламен Илиев. Първо Калво подцени далечен пас на Бандаловски, но Карачанаков не успя да спре добре и Иво Иванов изби в ъглов удар. След неговото изпълнение топката беше изчистена, но попадна в Присо, който центрира много добре. Топката обаче беше изчистена в нов ъглов удар, точно преди Крачунов да вкара.

В продължението на първата част Мораеш успя да пусне хубав пас през центъра на отбраната към Присо, но той не успя да излъжен Диамутен и да остане сам срещу Илиев. ЦСКА започна второто полувреме много силно.

40 секунди след подновяването на играта Мораеш стреля отдалеч, но Илиев спаси с една ръка. Половин минута по-късно Карачанаков отправи страхотен параболичен удар, който разтресе горната греда на вратата на сините.

"Левски" отвърна с първата си стопорцентова ситуация в мача в 49-ата минута. Йовов успя да овладее топката на аутлинията, отвори си позиция са удар, но ъгълът беше малък и М‘Боли изби в ъглов удар. Минута по-късно сините поведоха в резултата. 

След няколко рикошета топката стигна до Рамос, който беше забравен от защитата на ЦСКА на дясното крило и с хубав удар по диагонала намери долния десен ъгъл. Това беше първият гол от игрова ситуация във вратата на М'Боли след 820 минути. 

Червените за първи път се оказаха догонващи в резултата, откакто Стойчо Младенов пое отбора. Голът на Рамос развали обичайната постройка на ЦСКА и лидера в А група трябваше да тръгне в постепенни атаки. 

В 64-ата минута Мораеш пропусна изключителен шанс да изравни. Бразилецът овладя технично изчистена дълга топката от Крачунов, справи се с двама защитници на "Левски" с един финт, но стреля слабо и право в ръцете на Илиев. 

Две минути по-късно нов далечен пас хвана неподготвени защитниците на сините. Карачанаков овладя и влезе в наказателното поле. Мюлдер го подпря леко с ръка, а крилото на ЦСКА опита прекалено лесно да си изпроси дузпа, вместо да продължи, останал сам срещу Илиев. 

В 75-ата минута Присо центрира технично, но с решителна намеса се отличи Иво Иванов, за да избие в ъглов удар. В тези минути ЦСКА опитваше натиск, но правеше прекалено много грешки при подаванията. 

Три минути преди края Пламен Илиев направи страхотно спасяване след удар на Крачунов. Централният защитник спря топката на гърди в наказателното поле, завъртя се и отправи много силен удар, но капитанът на "Левски" показа отличен рефлекс. 

Минута по-късно Тодор Янчев стреля с над вратата с глава. В последните минути ЦСКА опита с центрирания да създаде напрежение пред Илиев, но вратарят на "Левски" се справи с всички опасности. 
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати