24 Април 2024 г. Сряда

Бомбите в Днепропетровск скрити в кошчета за боклук

2012-04-27 12:58:53

27-души, сред които девет деца, са ранени при четирите взрива днес в украинския град Днепропетровск, предаде 
АФП, като се позова на министерството на извънредните ситуации на Украйна. По неофициална информация взривовете обаче са били 10.

Първата експлозия е станала на трамвайна спирка, а след час и нещо са последвали два взрива в района на железопътната гара. По последни данни после е имало още една експлозия в близост до парк.

 

Вторият взрив е бил към 12,20 ч. местно време до кинотеатър, където ранените са 7 души. Третият взрив е станал край средно учебно заведение и са били ранени четирима ученици.

Тези бомби също са били скрити в кошчета за отпадъци. Засега няма данни за точния брой пострадали хора в четвъртия взрив.

ИТАР-ТАСС посочва, че в центъра на Днепропетровск е изключена мобилната телефония, вероятно във връзка с 
терористичните нападения. Украинските власти потвърдиха наличието на четири взрива, но по непотвърдени данни е имало още два.

Освен четирите експлозии, потвърдени от министерството на извънредните ситуации на Украйна, и двeтe които не са потвърдени официално, са станали още четири бомбени атентата. Две нови експлозии са прогърмели край търговския център "Гран плаза", а още две - в жилищния квартал Озерка, съобщи агенция Укринформ.

Украинският президент Виктор Янукович окачестви серията бомбени атентати като "поредното предизвикателство пред неговата страна, на което по думите му трябва да се реагира адекватно.

Укринформ посочва, че главният прокурор на Украйна е окачествил поредицата взривове като терористични актове.

Очевидци, цитирани от ИТАР-ТАСС, твърдят, че из Днепропетровск патрулират бронетранспортьори с бойци от специалните части "Беркут".

Започнало е повсеместна проверка на съдържанието на кошчетата за отпадъци в града, след като е било установено, че първите бомби са били поставяни в кошчета.

Информационните агенции отбелязват, че това лято Украйна ще бъде заедно с Полша домакин на европейското първенство по футбол, като мачове ще има и на стадиона в Днепропетровск, съобщава БТА.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати