Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Дек 3
Начало arrow България arrow 300 000 лв. укрит оборот излязоха за една нощ в Слънчев бряг

300 000 лв. укрит оборот излязоха за една нощ в Слънчев бряг

  Print E-mail
2010-08-07 17:19:26
източник: dnes.bg

300 000 лева оборот излезе на светло след внезапна проверка през изминалата нощ в Слънчев бряг, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).

Софийски данъчни влязоха в 4 от най-големите дискотеки в комплекса и установиха, че 7000 от всеки 10 000лева оборот не се декларират и върху тях не се плащат данъци.

В едно от заведенията има служители, работещи за 65 лева месечно, а средната заплата по документи не надхвърля 300 лева.

Сред фрапиращите нарушения е, че приходите за вход на един от най-популярните клубове в комплекса изобщо не са отчитани.

Само за 5 часа данъчните преброили, че сумите, събирани за вход в това заведение надхвърлят 4000 лева.

За сравнение официалните приходи от такса вход на същия клуб за целия месец юли възлизат на 10 лева.

Масово е и укриването на обороти. Инспекторите на НАП са сравнили официално регистрираните на касовите апарати постъпления за последните четири уикенда.

Резултатът е, че заради присъствието на данъчните приходите са се увеличили близо 5 пъти. Така общият отчетен оборот за една нощ на проверените обекти е достигнал близо 300 000 лева.

Например една от дискотеките е декларирала общ оборот за целия юли  54 000 лева, а само за 7 часа тази нощ е регистриран оборот от 42 000 лева.

На собствениците на най-големите нощни заведения ще бъдат възложени ревизии за последните 5 години.

Според инспекторите на НАП данните, събрани през изминалата нощ, са достатъчни, за да се изчисли по аналогия действителният оборот на заведенията за последните години. Те ще бъдат обложени с данък заедно с лихвите.

„Това, което става по морето, е подигравка с данъчните изисквания и с обществото. Щом собствениците на клубове крият 2/3 от оборотите си, наблюдението на заведенията им ще продължи до края на лятото и на база на тези данни ще обложим скритите приходи за години назад”, коментира изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.
 

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  Новини 2 689 нови случая на коронавирус при 11 376 са направените тестове. Като съотношение новоустановените случаи са 23,6% от направените тестове.Активните случаи са 27 230. В ...
  Новини На 22 септември се навършват 112 години от обявяването на Независимостта на България. На този ден, през 1908 г. в църквата "Св. Четиридесет мъченици" във Велико Търново, с манифест, ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?