28 Март 2024 г. Четвъртък

300 000 лв. укрит оборот излязоха за една нощ в Слънчев бряг

2010-08-07 17:19:26

300 000 лева оборот излезе на светло след внезапна проверка през изминалата нощ в Слънчев бряг, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).

Софийски данъчни влязоха в 4 от най-големите дискотеки в комплекса и установиха, че 7000 от всеки 10 000лева оборот не се декларират и върху тях не се плащат данъци.

В едно от заведенията има служители, работещи за 65 лева месечно, а средната заплата по документи не надхвърля 300 лева.

Сред фрапиращите нарушения е, че приходите за вход на един от най-популярните клубове в комплекса изобщо не са отчитани.

Само за 5 часа данъчните преброили, че сумите, събирани за вход в това заведение надхвърлят 4000 лева.

За сравнение официалните приходи от такса вход на същия клуб за целия месец юли възлизат на 10 лева.

Масово е и укриването на обороти. Инспекторите на НАП са сравнили официално регистрираните на касовите апарати постъпления за последните четири уикенда.

Резултатът е, че заради присъствието на данъчните приходите са се увеличили близо 5 пъти. Така общият отчетен оборот за една нощ на проверените обекти е достигнал близо 300 000 лева.

Например една от дискотеките е декларирала общ оборот за целия юли  54 000 лева, а само за 7 часа тази нощ е регистриран оборот от 42 000 лева.

На собствениците на най-големите нощни заведения ще бъдат възложени ревизии за последните 5 години.

Според инспекторите на НАП данните, събрани през изминалата нощ, са достатъчни, за да се изчисли по аналогия действителният оборот на заведенията за последните години. Те ще бъдат обложени с данък заедно с лихвите.

„Това, което става по морето, е подигравка с данъчните изисквания и с обществото. Щом собствениците на клубове крият 2/3 от оборотите си, наблюдението на заведенията им ще продължи до края на лятото и на база на тези данни ще обложим скритите приходи за години назад”, коментира изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.
 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати