26 Април 2024 г. Петък

Депутатите на ГЕРБ бламират Дянков за Сребърния фонд

2012-04-27 06:38:47

Депутатите от ГЕРБ най-вероятно ще бламират финансовия министър Симеон Дянков за Сребърния фонд. Мнозинството в парламента планира да отложи максимално разглеждането на предложените от кабинета законодателни промени и между първо и второ четене да изчисти най-спорните текстове от него, информира "Труд". Депутатите обмислят вариант да отхвърлят изцяло текста за инвестирането на парите за пенсии в български ДЦК и в книжа на общини и така да отговорят на най-тежките критики срещу законопроекта.

Със заглавие на първа старница "24 часа"Няма живот в Дупница за свидетелите срещу Галеви", споделя пострадалия от жесток побой Антонио Якимов.

"Ако имах възможност да отида в чужбина, не бих останал в България". Якимов не крие отчаянието си от преживяното през последните 7 години - от края на януари 2005 г., когато е зверски пребит в Дупница, досега. "Ти си потенциална жертва. Ако решат да те гръмнат и сме наблизо, може и ние да закачим..."

"Здравната каса сваля цените на лекарствата незаконно", съобщава "Сега". Тя борави с абсурдни механизми, които противоречат на закона, за да намали цените на лекарствата, които плаща. Принуждава фирмите да дават ниски цени, а които не го направят, са заплашени от изхвърляне от пазара. За целта се използва т.нар. договаряне на отстъпки, рекламирано от здравния министър Десислава Атанасова като начина, по който цените на лекарствата ще паднат. В момента тече договарянето на отстъпките за онкомедикаментите за химиотерапия в болниците, които от тази година се поемат от НЗОК.

Касата обаче плаща на пределно допустимите цени и разликите могат да бъдат в пъти. Това се видя и със стойностите на онколекарствата за домашно лечение, които са към касата от м.г. и при които се получиха фрапиращи разлики.

Бум от левкемия в Меричлери заради "Каолин", алармира "Класа". Освен трима, които са починали, има още 8 души с левкемия и 20 с други онкологични заболявания. "Втора година хората от град Меричлери пият вода от водоноски, защото се доказа, че питейната вода е заразена с арсен. Концентрацията на арсен в питейната вода е над 100 пъти над допустимите стойности,а държавата нехае за това", заяви на брифинг в парламента независимият народен представител Кирил Гумнеров.

"Това, което в момента става, е геноцид над българските граждани от страна на концесионери и на няколко държавни институции. С мълчаливото съгласие на 5 министерства - на икономиката, на околната среда и водите, на здравеопазването, на земеделието и на културата, фирма "Каолин" извършва престъпление срещу околната среда и срещу частна собственост", обобщава депутатът.

"Телеграф"Олигархът Иво Прокопиев убива цял град".

"Сладолед или вода в басейн разболя 39 деца", търси отговора "Труд". Децата са се отровили докато са били на зелено училище в петзвезден спа хотел в Кюстендил. Изданието предупреждава и за наличието на фалшиви лекарства за отслабване, за натрупване на мускулна маса, за полова потенция, успокоителни и други психотропни. "Те се продават по интернет, никой не знае произхода им, как действат и какво съдържат", казва доц. Татяна Бенишева, председател на борда на директорите на Българската асоциация за лекарствена информация.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати