23 Април 2024 г. Вторник

Баварски кошмар за Мадрид, Байерн на финал!

2012-04-26 08:22:25

 

Байерн ще се изправи срещу Челси на финала в Шампионската лига! Баварската машина отново показа, че исторически е кошмарен съперник за Реал Мадрид и отстрани отбора на Жозе Моуриньо след дузпи.

„Белия балет" спечели реванша с 2:1, но тъй като такъв бе резултатът в полза на немците в първия двубой, крайният победител трябваше да се реши след дузпи.  Мануел Нойер, който спаси два удара от бялата точка, и неточният шут на Рамос на практика пратиха Байерн на финала. Той ще е  на „Алианц Арена" в Мюнхен на 19 май.

Реал започна вихрено на „Бернабеу" и само за около четвърт час успя да стопи преднината на немския гранд след два гола на Роналдо. Мюнхенци обаче не се предадоха и създадоха много положения и стигнаха до попадение.

Първият шанс в двубоя дойде още в 3-ата минутаи бе в полза на Реал. Ди Мария проби до аутлинията и върна към Кедира, чиито удар обаче бе спасен от Нойер.

Само 120 секундипо-късно реферът Виктор Касай свири дузпа за Реал. Ди Мрия стреля от воле, топката срещна хвърлилия се на шпагат Алаба и съдията посочи бялата точка.Роналдо застана зад топката и вкара спокойно за 1:0.

Байерн можеше да отвърне веднага, но в 8-ата мин. Робен сътвори невероятен пропуск. Алаба напредна отдясно и центрира в пеналта, където останалият сам пред опразнената врата холандец прати топлата високо над вратата.

В 14-ата минута испанците нанесоха втория си удар. Йозил пусна добре към оставения напълно сам на дъгата Роналдо, Кристиано овладя и пусна топката покрай Нойер за 2:0.

Баварците се вдигнаха на щурм и успяха да намалят в 26-ата мин. Касай даде втората си дузпа в мача, след като Пепе задържа Гомес при едно центриране на Кроос.  Робен този път не сбърка и матира Касияс.

Немците дори можеха да изравнят в 34-ата мин, когато страхотен шанс се откри и пред Гомес, но таранът стреля в Касияс. Секунди по-късно и Рибери можеше да се разпише, но защитник на Реал се намеси в последния момент.

За разлика от изключително динамичното първо полувреме, второто бе доста по-спокойно. Двата тима заиграха много по-внимателно в отбрана, което пък значително намали броя на положенията пред двете врати.

Все пак, в първите 10 минути отборите си размениха по една възможност. Първо Гомес засече с глава центриране отдясно, но топката мина на сантиметри покрай гредата. Малко по-късно Бензема стреля от малък ъгъл, но Нойер спаси.

Марио Гомес можеше да прати отбора си на финала в 85-ата мин. Таранът бе изведен отлично от Робен при една баварска контра, но „Супер Марио" въобще не оправда прякора си, след като не успя да овладее добре, а и след това се подхлъзна, с което профука чудесна възможност.

Резултатът до края на мача остана непроменен и се наложи да се играят две продължения от по 15 минути.  В тях умората сякаш надви Реал и Байерн, като до нещо интересно не се стигна. В самия край Гранеро се хвърли в наказателното поле на гостите, просейки си дузпа след безобидно съприкосновение с Нойер. Испанецът обаче успя да си спечели само жълт картон. Така дузпите трябваше да определят съперника на Челси във финала.

Тяхното развитие бе инфарктно. Първо Нойер спаси ударите на Роналдо и Кака, след това пък Касияс стори същото срещу Кроос и Лам.

И когато Реал трябваше да изравни, Серхио Рамос за малко да прехвърли „Бернабеу", пращайки топката високо над вратата. Щвайнщайгер бе точен в последната дузпа и така прати Байерн на финала. В него баварците срещат Челси на домашния си „Алианц Арена". Двубоят за купата е на 19 май.

РЕАЛ - БАЙЕРН 2:1 (1:3 при дузпите)

1:0 Роналдо (6'-д)

2:0 Роналдо (14')

2:1 Робен (27'-д)

РЕАЛ: Касияс, Пепе, Рамос, Арбелоа, Марсело, Кедира, Алонсо, Йозил (Гранеро-111'), Ди Мария (Кака-75'), Роналдо, Бензема (Игуаин-105')

БАЙЕРН: Нойер, Лам, Боатенг, Бадщубер. Алаба, Швайщайгер, Густаво, Кроос, Робен, Рибери (Мюлер-95'), Гомес

Съдия: Виктор Касай (Унгария)

 

източник: topsport.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати