20 Април 2024 г. Събота

"Барселона" излиза с оптимизъм, а "Челси" с пълна концентрация на "Камп ноу"

2012-04-24 04:55:12
Реал" (Мадрид) на "Камп ноу" в събота, "Барселона" трябва бързо да се прегрупира и да се фокусира върху следващото голямо предизвикателство през сезона. Челси", за да се класират за финала на Шампионската лига в Мюнхен и да запазят мечтата си за историческа първа защита на трофея.

Поражението в "класикото" на практика означаваше загуба на титлата в Испания, а освен това "Барселона" допусна две поредни загуби за първи път от близо три години насам. 

"Това не е деликатен момент, а насърчаващ. Държим в ръцете си шанса да направим един страхотен сезон. Този отбор се откроява с това, че знае как да се справя с пораженията. Приемаме загубите и продължаваме напред", заяви Шави Ернандес.

"Челси" не познава загубата в последните шест мача срещу "Барселона". Лондончани без съмнение доказаха, че са изключително неудобен съперник за каталунците и имат рецепта срещу тяхната игра – затваряне на всички празни пространства, здрава и концентрирана игра в защита и максимална ефективност при редките шансове за контраатака.

"Мисля, че трябва да играем по същия начин, както в първия мач. Малко късмет, пълно раздаване в защита от целия отбор и високо ниво на концентрация", сподели централният защитник Гари Кейхил, който беше с голяма заслуга за успеха на "Стамфорд бридж".

И срещу "Челси", и срещу "Реал" (Мадрид) се видя, че когато Лионел Меси не получава свободни пространства, играта на останалите играчи на "Барселона" също не върви. С един персонален пазач на гърба и още двама, които веднага да го срещат, той почти не получи шансове за изява. 

В случаите, когато аржентинецът успя да създаде стопроцентови шансове за гол пред своите съотборници, те ги пропуснаха. След седем изиграни мача Меси все още няма гол срещу "Челси" в своята кариера.


Срещу "Реал" най-добрият футболист в света за последните три години дори не успя да отправи удар, което изглежда немислимо за най-добрия голмайстор в историята на "Барселона", който през този сезон има изумителните 63 гола. 


И докато в мача с "Челси" каталунците напълно надиграха своя съперник и създадоха достатъчно положения, за да спечелят или поне да стигнат до равенство, атаките на тима в "класикото" бяха нетипично предсказуеми и лишени от обичайната острота на извеждащите подавания. Представянето на диригентите в полузащитата Шави и Андрес Иниеста също даде поводи за притеснение.

"Срещу "Челси" ще бъдем различни. Вярвам в моите играчи и те го знаят. Вярвам в тях и в добри, и в лоши времена. Говорим за много опитни футболисти, които са изпадали в подобни ситуации много пъти", заяви старши треньорът на каталунците Хосеп Гуардиола.

", добави той.

Франсеск Фабрегас и Жерар Пике не се появиха в мача с "Реал" и ще бъдат със свежи сили срещу "Челси". Тяхното представяне може да е ключово на "Камп ноу". През този сезон Фабрегас се вписа много добре в схемата на "Барселона", тъй като може по перфектен начин да се включва от втора позиция и да бележи. Пике пък  отлично се справя с пресата на съперника и отваря атаката на тима с дълги пасове.


По всяка вероятност мениджърът на "Челси" Роберто ди Матео отново ще заложи на две сгъстени защитни линии – една във и една пред наказателното поле на Петър Чех. Все пак италианецът знае добре, че "Барселона"Знаете колко много отбори, колко много играчи, колко много мениджъри опитваха какви ли не тактики, за да се противопоставят на "Барселона". Те винаги създават положения за гол заради класата, която притежават и заради индивидуалните им качества. В състава си имат няколко от най-добрите футболисти в света", заяви Ди Матео.

"Ние трябва да се опитаме да вкараме гол. Това ще ни даде сериозно предимство. Ще бъде много трудно, ако просто се опитаме да играем за нулево равенство. Така че не ще се опитаме да ограничим шансовете, които могат да създадат срещу нас и ще използваме своите", добави той.

Голяма част от играчите на "Челси" получиха почивка в мача с "Арсенал"Камп ноу". До последно под въпрос ще бъде авторът на единствения гол в първия мач Дидие Дрогба, който има болки в коляното.    

"Барселона" със сигурност ще тръгне в атака от първата минута в търсене на попадение. Защитата на каталунците обаче добре знае, че трябва да бъде много внимателна при контраатаките на "Челси", които са изключително опасни заради скоростта на лондончани.

"Ние държим в ръцете си трофея в Шампионската лига и можем отново да достигнем до финала. Трябва да бъдем много внимателни при техните контраатаки и при статичните положения", заяви капитанът Карлес Пуйол.

Двубоят на "Камп ноу" започва в 21,45 часа. В другия полуфинал "Реал" (Мадрид) посреща "Байерн"Алианц арена".

източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати