25 Април 2024 г. Четвъртък

Всеки депутат от "Атака" да си каже за вота, иска Костов

2012-04-23 11:28:14

Всеки депутат от "Атака" да декларира днес в пленарна зала по време на извънредното заседание на парламента, че оттегля подписа си под искането за вот на недоверие към кабинета заради отказа от строителството на АЕЦ"Белене", настоява ДСБ.

Така народните представители ще се убедят в политическото решение на националистите, обясни пред журналисти лидерът на партията Иван Костов.

"Искаме да чуем дали има воля за оттегляне на подписите, защото това е свързано с конституционната процедура", допълни Екатерина Михайлова. Ако няма 48 подписа, както изисква основният закон на страната, няма и основание за процедура по вот, посочи тя.

Според тъмносините днешният вот е безсмислен и защото не може да се иска такъв за решение на Народното събрание, с което се потвърждава решение на Министерския съвет. Целта според Костов всъщност не е да има вот.

Вотът от политически стана пародиен, от левицата сами си го провалиха, коментира той. ДСБ за пореден път покани представители на БСП на дебат по  темата за строежа на втората атомна централа. Това можело да стане или в Народното събрание, или пред медиите, по уточнени предварително критерии.

 

Ако тази дискусия се състои, от тъмносинята централа са убедени, че ще "разбият" аргументите на привържениците на АЕЦ "Белене" и ще докажат крайната несъстоятелност на твърденията им.

Лъжите, с които си служат, са чудовищни, подчерта Иван Костов. За пример той посочи, че според Румен Овчаров, ако проектът бъде осъществен, печалбата за страната ни през следващите 60 години ще е за около 200 млрд. лв.

Откъде се е родило това число, попита Костов и сметна, че това означава средно по около 3,5 млрд.лв. годишна печалба.

"Превърнали сме в чалга всичко, опитваме се да наложим чалгаджийски решения по въпроси, които изискват сериозна експертиза както от специалисти, така и от службите", коментира тъмносиният лидер инициативата на БСП и ВМРО за национален референдум за бъдещето на АЕЦ"Белене".

Такова чалгаджийско, по думите му, било и решението за забрана на проучванията за шистов газ чрез метода на хидравличното разбиване.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати