28 Март 2024 г. Четвъртък

Станишев взе І-ви рунд в красния дуел с Първанов. Молове стават бомбоубежища

2012-04-22 06:49:50

„24 часа"

Станишев взе І-ви рунд в красния дуел с Първанов

Червена точка в полза на Сергей Станишев по пътя към нов мандат начело на БСП постави организацията на социалистите в столичния район "Красно село".

Конференцията събра за първи път на публично място Станишев и опонента му за лидерския пост Георги Първанов. Двамата седнаха рамо до рамо на първия ред и демонстрираха примирие, след като почти два месеца си разменяха остри критики през медиите.

Подкрепата за Станишев от организацията в "Красно село" личеше още от предварително раздадения проект за резолюция с критики към бившия президент, че опитва да цепи БСП и да създава втори властови център в нея.

„24 часа"

Правят колибки за 500 кучета, 4 пъти по-евтини от нов приют

Четири пъти по-евтино ще струва новият приют от отворен тип за 500 кучета в Горни Богров след променените условия в наредбата за кучкарниците. Общината ще плати за него 1,5 млн. лв. вместо 6,5 млн. лв., изчисли зам.-кметът по екология Мария Бояджийска, която се включи в чистенето на Ловния парк.

Теренът в Горни Богров е сред трите, на които кметството ще направи временни депа за кучета с къщички.

 

„Труд"

Молове стават бомбоубежища

Софийските молове стават бомбоубежища. Това ще бъде записано при актуализацията на плана за реакция при кризи на Столичната община. Промяната му трябва да бъде факт до два месеца, научи "Труд".

Големите търговски вериги ще бъдат предвидени за убежища при наводнения и въздушни нападения. По закон в рискови ситуации държавата може да използва всички частни обекти, за да настанява пострадали и застрашени, обясни пред "Труд" Красимир Димитров, ръководител на дирекцията за гражданска защита към общината.

„Труд"

Борисов се забавлява с битката в БСП

Станишев явно измества Първанов в битката за това кой да е лидер на БСП, защото все повече медии започват да наричат бившия президент "Гоце". Явно така са инструктирани. Така коментира драмите в БСП премиерът Бойко Борисов, който в събота провери строежа на магистрала "Марица" край хасковското с. Поляново.

Министър-председателят отказа да коментира подписката на БСП за свикване на референдум за АЕЦ "Белене" и напомни, че Георги Първанов 10 години бе президент и "можеше да свика референдум". "В БСП си имат конгрес, нека там да си вадят кирливите ризи. Аз само ги гледам и се забавлявам. Защото ние се занимаваме с по-сериозни неща", каза премиерът и посочи към вече изкопаното трасе на аутобана.

„Стандарт"

Обраха жената на топченге

След лекарите започнахме да изнасяме и попове.

Нагли апаши обраха дома на окръжния прокурор на Благоевград Ирина Аспарухова, която е съпруга на шефа на икономическата полиция в града Красимир Кацарски. От жилището им са изчезнали 20 000 лева и златните накити на прокурорката, пише в. "Струма". Обирът е станал около Великден. "Крадците са ровили единствено в спалнята. Взели са 40-50 грама златни накити и 300 лева. Не е вярно, че са откраднали 20 000 лева. Толкова пари нямам нито вкъщи, нито в банкова сметка - каза за "Стандарт" прокурор Аспарухова. - Слава Богу, че не са влезли, докато големият ми син е бил у дома", сподели още тя.

По същото време е изтарашен и апартаментът на районната съдийка Габриела Тричкова. Тя пък се простила с годежния си пръстен и позлатени обеци. "Имаме съмнения за организирана гастролираща група", каза временният говорител на полицията Валери Георгиев.

„Стандарт"

Абитуриенти вдигат шум край Босфора

Родни абитуриенти ще броят до 12 на Босфора. Тази година хит за баловете са екскурзиите до Турция, разказаха от туристическите фирми. Сред най-предпочитаните дестинации за мегакупона на младежите е Истанбул. Зрелостниците още отсега резервират хотели. В най-голямата атракция и за завършилите ученици, и за техните преподаватели са се превърнали къщите, където са снимани турските сериали. Разходка до дома на Мехмед от "Перла", както и на героите от "Листопад" и "Хиляда и една нощ" излиза 10 евро. Посещението на двореца Топ Капъ и на "Света София" пък е по 20 лв. За музея "Минитюрк" младежите трябва да извадят по 40 лв.

„Монитор"

Бълват фалшиви винетки по 3 лева

Фалшиви винетки, които важат за една седмица и струват само 3 лева, заляха страната. Ментетата, чиито оригинален еквивалент е 10 лева, не се различават по нищо от истинските, твърдят разследващи. За последно в Ботевград бе заловен мъж, който бе оборудвал цялата си фамилия с подобни ментата, съобщи пред „Монитор" шефът на местното Районно управление на полицията главен инспектор Христо Христов. Репликите се предлагат от дилъри предимно в по-малките населени места. Един от белезите, по който могат да се разпознаят, е това, че не се разкъсват при отлепването им.

„Монитор"

Софиянци изчистиха 97 незаконни сметища

Столичани са изринали 97 незаконни сметища в кампанията за пролетно почистване. „177 бяха незаконните сметища, открити от районните инспекторати. Сега са с 97 по-малко. Част от сметищата се появяват всяка година", каза заместник-кметът по екологията Мария Бояджийска. Кампанията за пролетно почистване започна на 2 април и досега половината незаконни боклукчарници ги няма. Само от незаконните сметища са извозени близо 1900 т отпадъци.

„Монитор"

Елизабет II навърши 86 г.

Британската кралица Елизабет Втора празнува вчера 86-ия си рожден ден в семеен кръг в замъка Уиндзор, близо до Лондон. Кралицата е родена на 21 април 1926 г. Рожденият й ден обаче винаги е празнуван официално през юни, когато времето е по-подходящо за тържества на открито. Тази година празненствата ще са на 16 юни, когато ще се състои традиционният военен парад в чест на монарха.

„Сега"

Зоополиция ще пази кучетата от хората

Модели за организацията на полицията ще се предлагат както от неправителствените организации, така и от министерството и от отговорните за бездомните животни институции. След като се избере как да изглежда зоополицията, тя ще се одобри от вътрешния министър Цветан Цветанов, обясни пред "Сега" директорът на приюта в Горни Богров Стела Райчева. Според нея зоополицията ще има същите функции като тези на обикновената полиция, но ще се занимава само с животните. В нейната компетенция ще е да установи, ако има упражнено насилие върху животно, контрабандна дейност с редки видове, както и да осъществява контрол по изоставянето на домашните животни.

 

„Дума"

Хората със спестявания са намалели наполовина

 

Само за две години процентът на хората, които имат спестявания, е паднал двойно. През 2010 г. са спестявали 14% от българите, а през февруари 2012 г. - 7%. Около 46% от спестяващите са притежатели на суми до 1000 лв. и само на 13% (около 66 хил. души) спестяванията са над 5 хил. лв. Това показват данните от проучване на Института за синдикални и социални изследвания към КНСБ. Ако през първото тримесечие на 2010 г. гражданин средно е спестявал по 39,34 лв. месечно и е теглил от банковата си сметка по 17,80 лв., то в края на 2011 г. са внасяни по 9,78 лв. и са теглени по 19,21 лв. Тези успоредни процеси говорят за още по-голяма поляризация на доходите, категорични са експерти. Неотдавна "независими анализатори"

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати