19 Април 2024 г. Петък

Прави ви се секс? Ами, пойскайте си го!

2012-04-22 06:33:41

Добре знаем ползите от секса – той подобрява здравето, помага за хубав сън, прави ни по-щастливи, заздравява връзката между хората, а понякога и решава проблеми. Да не говорим, че на него дължим продължението на рода си. Но за някои жени е много трудно да си поискат секс и изпитват страхотно неудобство, дори да се касае за собствения им съпруг.

Не е нужно мъжът винаги да инициира интимния акт и да чакате половинката ви да се сети, че е време за ласки. Покажете му, че сте в настроение и го искате! Ето няколко начина, които да ви помогнат да се преборите с неудобството и срамежливостта, в случай, че страдате от такива:

1. Напишете му го

Понякога „Искам те сега" може да не доведе до желания ефект и това да ви накара да изпаднете в неловка ситуация. Особено, ако по принцип не сте от най-прямите хора, що се касае до сексуалната тематика. Много по-лесно ще ви е да му напишете нещо игриво. Едно на ръка, че няма да го гледате в лицето, а и ще имате възможност да моделирате изказа си, така че да се чувствате уверени.

Една бележка в якето на излизане, смс или съобщение на лични му мейл ще го подготви психически за това, какво го очаква довечера. Какво ще му напишете, зависи изцяло от вас, но гледайте да съдържа задължително нотка еротика. Още по-добре е да му пуснете серия от съобщения, за да поддържате разпаления огън, докато се видите.

2. Пуснете кода: В настроение съм

Можете доста елегантно да намекнете на половинката си, че имате желание за секс и то пред други хора или пред децата ви, без те да се усетят. Просто в разговора вметнете някой израз или цяло изречение, което предварително сте уговорили като любовен сигнал помежду ви.

3. Изпратете невербален сигнал

Ако искате да бъдете още по-провокативни, минете към действие. Целунете го по врата, докато гледа телевизия или просто пуснете ръката си по бедрото му и го хванете за пакета. От една страна елементът на изненадата може да проработи във ваша полза и хормоните му да кипнат, а от друга спонтанността, казва сексоложката д-р Нелсън.

4. Бъдете щедри с комплиментите

Мъжете, досущ като жените обичат да получават комплимент. Особено,ако са искрени. Ако сте от много време заедно, си припомнете миговете в началото на връзката ви, когато нещата са ставали спонтанно и сте били силно влюбени. Помните ли как го гледахте тогава и ви се струваше секси всеки път, дори когато става от леглото рошав? Тогава му казвахте с желание колко е секси и как харесвате големите му ръце или други неща...Направете го отново! Със сигурност ще се поласкае и ще откликне на думите ви.

5. Сменете времето

Вълнуващият секс, не е по график. Иска ви се да е през деня или пък по време на вечеря ви удари хормона, като гледате как разкъсва със страст пържолата си. Ами, не чакайте! Не е нужно да си миете зъбите, да се къпете, да оправяте леглото и да гасите лампата в очакване и той да мине през същите процедури, докато тялото му се докосне до вашето. „Опитайте нещо извън традиционното за вашата двойка, като да го прегърнете отзад, докато той мие чиниите и му прошепнете: Искаш ли да го направим", казва д-р Нелсън.

Е, у нас мъжете не мият чинии, но сме сигурни, че ще намерите удобен момент, който да съдържа изненада и провокация.

6. Бъдете директни

Съществува и опцията да се излекувате от собствения си „срам" и притеснения и да бъдете прями до дупка. „Влизам да се къпя, щя ме придружиш ли?" или „Идвай в леглото. Веднага" , придружено от широка усмивка, може да подейства като истински афродизиак на любимия ви. Колкото по-често сте директни в тази насока, толкова повече това ще стане част от поведението ви и ще изгони всички смущения.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати