29 Март 2024 г. Петък

Без наказание за полицейския шеф, играл канадска с арестант

2012-04-22 05:51:46

Началникът на Областната дирекция на МВР в София комисар Николай Николов няма да бъде наказан заради скандалния видеоклип, разпространен в интернет, заяви в Пловдив главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Според него наказание би могло да бъде предвидено само за извършено дисциплинарно нарушение или за нарушение на Етичния кодекс на МВР.

Във вътрешното министерство имало и срокове, в които би могло да бъде разпоредена проверка за извършване на нередности, които вече били изтекли.

Калин Георгиев обаче е категоричен, че няма основания за проверка на Инспектората по случая, тъй като от психологически-оперативна гледна точка комисар Николов не е извършил нещо, което да се тълкува като нередно.

По думите му за работещите в други сфери такова поведение би изглеждало грубо.

 „Но когато работиш с хора, подозирани в тежки криминални престъпления, понякога се налага да приемеш друга форма на общуване, защото някои разбират само от това”, смята главният секретар на МВР.

 

„Не оправдавам използването на грубия език, на използването на нецензурни думи в общуването. Но тогава, когато плуваш в едно блато, не може да бъдеш с бели ръкавици", добави той.

Скандалният видеоклип с шефа на областната дирекция на полицията в София комисар Николай Николов беше пуснат в интернет. Във видеото Николов играе канадска борба със задържан и го обсипва с цветисти обиди и псувни.

Самият Николов не се смути от поведението си в клипа и потвърди, че на кадрите е самият той.

Полицейският шеф каза, че не си спомня точно конкретния случай, но предположи, че записът е от преди 6-7 години. Тогава той е бил началник на групата за разследване на тежки престъпления в столичното Първо районно управление.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати