26 Април 2024 г. Петък

Първи директен сблъсък Първанов-Станишев

2012-04-21 09:05:08

Първи директен сблъсък между кандидатите за лидерския пост в БСП Сергей Станишев и Георги Първанов се състоя днес на партиен форум. Двамата дойдоха на отчетно-изборната конференция на Районния съвет на БСП в Красно село в София.

Първанов и Станишев  за първи път се появяват заедно на партийно събитие от началото на отчетно-изборната кампания в БСП.

Двамата седнаха един до друг на първия ред в залата. Форумът се провежда в Културен дом "Красно село".

На него лидерът на БСП Сергей Станишев остро разкритикува сегашното управление на ГЕРБ. Той отбеляза, че  много хора повярваха в каузата ГЕРБ и лично на Бойко Борисов.

„В края на трета година от управлението на ГЕРБ са ясни характеристиките на това управление. Това е еднолично авторитарно управление. Не приемаме начина, по който спечелиха последните избори. В икономиката облагодетелстват стотина големи фирми, останалите са на дъното. Това е управление, подчертано антисоциално, отнемат социални права. Четвърто това е управление, което не може да отстоява националния интерес”, посочи Станишев.

Той даде за пример спирането на проекта „Белене”. Според лидера на БСП това е изключително некомпетентно правителство и доказателство за кадровите кадрили. „Наесен може да няма пари за пенсии”, предупреди още Сергей Станишев.

Според него БСП спечели доверие заради последователната политика на опозиционност. Станишев видя уникален момент на възможност за левицата.

„Световната криза откри дефекти на модела, който функционира в Европа. Европа е в тежко състояние и консерваторите трета година водят политика само на рестрикции. Така няма да се излезе от кризата. Днес пропастта между бедни и богати е гигантска. Ще променим данъчната политика за подпомагане на по-бедните”, закани се лидерът на БСП.

Преди изказването на Станишев темата за лидерството в БСП беше засегната на отчетно-изборното събрание на Районния съвет на БСП в Красно село. Чуха се нападки срещу претендента за лидерския пост Георги Първанов.

„Проектът АБВ се провали и беше забравен. Отношенията му с Бойко Борисов минаха от добри до открита непримиримост в последната година. Съществената разлика между двамата е, че Сергей Станишев е президент на ПЕС. Неговото лидерство в БСП има подкрепата на социалистите в демократична Европа”,  каза в доклада си на отчетно-изборната конференция Петър Апостолов, председател на Районен съвет-Красно село.

Форумът продължава и в момента.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати