19 Април 2024 г. Петък

Евтаназията – най-подкрепяното решение за проблема с бездомните кучета

2012-04-18 20:29:45

Проблемът с бездомните кучета от години измъчва софиянци, а след последните събития и смъртта на проф. Ботьо Тачков той се превърна в тема №1 за столицата.

Само преди ден социологическо проучване показа, че според живеещите в града бездомните четириноги са най-големият и спешен проблем в София. Точно 82% от живеещите в столицата определят като тежък проблема с безстопанствените кучета. 

Именно заради това преди седмица редакцията на Dnes.bg попита своите читатели "Как може да се реши проблемът с бездомните кучета?"

Според анкетата по-голямата част от българите са за радикални мерки за справяне с проблема. 42% от отговорилите общо 10 683 души посочват, че за тях единственото възможно решение на проблема е евтаназията на бездомните кучета.

Други 29% пък се обявяват за незабавно настаняване на всички бездомни четириноги в приюти и по този начин те да бъдат махнати от улиците. 

За близо 13% от отговорилите в анкетата проблемът няма да бъде решен скоро, тъй като нито Общината, нито природозащитниците имат икономическа изгода от това.

Далеч по-малко са хората, според които бездомните кучета не са сериозен повод за драма сред населението. 

4% от анкетираните смятат, че е достатъчно да бъдат прибрани в приюта само агресивните четириноги. Също на толкова читатели на Dnes.bg бездомните кучета не им пречат изобщо и те не виждат нужда да се прави нещо драстично за тяхната популация. 

Прави впечатление и мнението на 8% от анкетираните, според които първо трябва да последват оставки за трагичния случай в квартал „Малинова долина“, а едва след това да се започнат действия за решаването на проблема.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати