24 Април 2024 г. Сряда

"Челси" приема "Барселона" в търсене на отмъщение и два перфектни мача

2012-04-18 14:15:07
"Стамфорд бридж". 5 май 2009 г. Главният съдия Том Хенинг Йовребьо дава последния сигнал на полуфинала реванш между "Челси" и "Барселона", а обезумелият от гняв Дидие Дрогба се нахвърля върху норвежкия рефер, за да иска обяснение за спорните отсъждания в мача. 

Стюардите и съотборниците на котдивоарския нападател едва успяват да го удържат, за да не потърси физическа саморазправа. След като Йоврбеьо е прибран в тунела, Дрогба се обръща към камерата и с яростен поглед продължава да отправя закани. 

Три години по-късно "Челси" и "Барселона" отново се изправят на "Стамфорд бридж" в полуфинал за Шампионската лига. И макар в "Челси" да уверяват, че двубоят от 2009 г. остава в миналото, желанието за реванш във феновете и футболистите със сигурност е огромно.

"Това, което се случи с "Челси" - да бъдеш елиминиран в последната минута е много болезнено. Сега се изправяме срещу тях за пръв път след онзи мач, така че тяхното желание за отмъщение ще бъде огромно", заяви Андрес Иниеста, който класира каталунците за финал през 2009 г. с гол в 94-ата минута.

"Не става въпрос само за 2009 г., защото и друг път сме играли срещу "Барселона" и имаме добри спомени срещу тях. Мачът през 2009 г. е в миналото. Единственото, което искам, е да изляза на терена с моите съотборници в сряда, да покажем добра игра и да постигнем добър резултат", сподели голмайсторът на "Челси" Дидие Дрогба. 

Този път обаче "Барселона" е абсолютен фаворит за място във финала, докато достигането на "Челси" до тази фаза е по-скоро изненада. Каталунците имат девет победи и едно равенство в десетте си мача този сезон и са пределно мотивирани да станат първият отбор, защитил трофея си в Шампионската лига.

Звездата на тима Лионел Меси се намира в изключителна форма. Той има 26 гола в последните 14 мача във всички турнири, а през този сезон отбеляза 14 попадения в Шампионската лига, с което подобри поредния си рекорд. Общо през сезона аржентинецът се е разписвал 63 пъти.

"В сегашната си форма Меси е изключително голям заплаха. Той със сигурност е един от най-добрите играчи в света. Техниката и контролът му върху топката са страхотни, но по-важното – той може да намери идеалното решение във всяка ситуация. От друга страна, той е просто човек и ако дадем 100% от себе си, ще успеем да го опазим", заяви вратарят на "Челси" Петер Чех.

Досега защитата на сините е успявала винаги да неутрализира Меси. Аржентинецът няма нито един гол в шестте си мача срещу "Челси". Сега обаче домакините имат много сериозни проблеми в центъра на отбраната.

Давид Луис пропуска и двата мача, след като получи контузия в полуфинала за ФА къп срещу "Тотнъм"

"Имаме фантастичен отбор с класни играчи. Всички те са мотивирани, а победата в неделя (срещу "Тотнъм") беше най-добрият начин да влезем в мача с "Барса". Но трябва да сме честни - трябва да изиграем два перфектни мача. И все пак представянето ни през последните шест седмици ни дава увереност, че ще успеем", заяви мениджърът на "Челси" Роберто ди Матео.


Италианецът пое "Челси" след уволнението на Андре Вилаш-Боаш и успя веднага да стабилизира отбора. Под негово ръководство сините допуснаха само една загуба - срещу "Манчестър сити"Челси" продължава да се бори за четвъртото място във Висшата лига, а срещу "Ливърпул" във финала на ФА къп ще се бори за първи трофей от две години насам.

През този сезон лондончани имат стопроцентов актив в домакинските си мачове - пет победи от пет срещи, 16 отбелязани гола и само два допуснати. Но ако формата на "Челси" е добра, тази на "Барселона" е изумителна.

Каталунците спечелиха 14 от последните си 15 двубоя в Шампионската лига, като допуснаха само едно нулево равенство при гостуването на "Милан" в четвъртфиналите. В Примера дивисион "Барселона" е в серия от 11 поредни победи, като стопи преднината на "Реал" (Мадрид) от 10 на 4 точки, а в неделя предстои поредното издание на "Класико".

"Сега сме фокусирани върху този мач. След това ще мислим за "Класико". Сбъдната мечта е да имаш шанс да играеш два страхотни мача в рамките на четири дни. Искам да се уверя, че моите играчи са концентрирани и са готови да се насладят на тези големи битки", заяви Хосеп Гуардиола.

"Челси" е много силен отбор. Те са непостоянни в първенството, но играят отлично в Шампионската лига и ще бъде много тежък мач. Ще ни бъде трудно да ги победим като гост, защото спечелиха пет победи в пет мача у дома през сезона", каза още треньорът на "Барселона".

"Барселона" и "Челси"полза на испанския шампион. 

Това е шести полуфинал в турнира за "Челси" в последните девет години. Лондончани никога не са отстранявали испански отбор на тази фаза в европейските клубни турнири. Ди Матео обаче е уверен, че неговите футболисти ще създадат много проблеми на "Барселона".

"Мисля, че "Барселона" не обича да играе срещу нас. Предишните мачове го показаха. Начинът, по който играем, може би е труден за тях. Ние изпитваме уважение един към друг, но на терена ще излязат два отбора, решени да победят и ние много пъти вече показахме, че знаем как да им създадем сериозни проблеми", каза още Ди Матео.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати