20 Април 2024 г. Събота

Спорна дузпа донесе победа на "Барселона" срещу "Леванте"

2012-04-15 06:18:00
Шампионът "Барселона" постигна 11-а поредна победа в Ла Лига и седмица преди "Класико" съкрати на четири точки изоставането си от лидера "Реал" (Мадрид), който по-рано се наложи над "Спортинг"Леванте"

Второто от тях дойде след спорна дузпа за нарушение срещу Исаак Куенка. С тези две попадения аржентинецът се изравни с Кристиано Роналдо на върха при голмайсторите, като двамата имат по 41 гола в надпреварата за трофея "Пичичи".

"Барселона" започна силно мача с "Леванте". Само до 20-ата минута каталунците бяха отправили седем удара към вратата на Густаво Мунуа срещу нито един към Виктор Валдес. Най-добрите възможности бяха пред Педро, Меси, Тиаго, Алексис Санчес и Адриано.  

Въпреки това домакините стигнаха до попадение в 23-ата минута. Валдес не се намеси добре след изпълнение на ъглов удар. Топката стигна до Хуанфран, който игра с глава, но Серхио Бускетс игра с ръка и главният съдия Тейшейра Витиенес отсъди дузпа.

Хосе Баркеро не сбърка при изпълнението и изведе своя отбор напред в резултата. Този гол разстрои играта на гостите, които след силните начални минути не успяваха да създадат добри положения пред Мунуа.

В 52-ата минута "Леванте" пропусна отлична възможност да вкара втори гол. Тиаго сбърка в центъра и Аруна Коне отне топката. Той напредна в половината на "Барселона" и пусна наляво към Баркеро, който опита да му върне с левия крак, но Пуйол се намеси решително. Ботельо съвсем леко го подпря с ръка и крилото на каталунците веднага се строполи на тревата. Дори самите играчи на "Барселона" продължиха да играят, но страничният рефер сигнализира за нарушение.

Тейшейра Витиенес посочи бялата точка, без да покаже жълт картон на Ботельо, който щеше да бъде негов втори в мача. Бурните протести на домакините доведоха единствено до няколко жълти картон, а Меси беше перфектен при изпълнението. 

По този начин "Барселона" събра 81 точки, докато "Реал" (Мадрид) има 85. На 21 април предстои голямото дерби между двата отбора, което може да се окаже решително в борбата за титлата.

Освен това през седмицата ще се играят полуфиналите в Шампионската лига. "Реал" ще има един ден повече за почивка, тъй като гостува на "Байерн" (Мюнхен) във вторник, а 24 часа по-късно "Барселона" ще гостува на "Челси".
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати