25 Април 2024 г. Четвъртък

ГЕРБ свършили много, вече с цели за втория мандат

2012-04-12 09:43:39

ГЕРБ постигна много в работата по приоритетите за първия си мандат – инфраструктура и борба с престъпността и корупцията, и вече има набелязани цели за още четири години на власт. Така например кабинетът предвижда да задели повече средства за образование и наука. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пред Нова телевизия.

Той не скри надеждите си, че народът ще даде на партията му шанс да управлява по-дълго.

"През първия си мандат заложихме на правителство на малцинството, защото знаехме, че трябва да поемем цялата политическа отговорност. Гражданите са тези, които ще определят дали да има коалиция след следващите избори", коментира Цветанов.

Той обаче категорично отрече формацията му да се съгласи на съвместно управление с БСП.

Във връзка с подкрепата, която ГЕРБ получи от напусналите други партии политици, министърът коментира, че те са действали така само заради собствените си убеждения.

 

"Те са решили, че трябва да подкрепят политика, която е добра за държавата", каза вицепремиерът.

Той отказа да коментира евентуалното основаване на партия от Георги Първанов, както и бъдещето на БСП под ръководството на Сергей Станишев. Пожела си само да не попада на самотен остров в компанията на когото и да било от двамата.

"Може би с Първанов, защото е по-добър ловджия и винаги ще осигури необходимата храна, с която да можем да оцелеем на този остров. От друга страна пък Станишев ще ни осигури по-добрия PR", пошегува се Цветанов, намеквайки за скандала с австрийския лобист Петер Хохегер, в който беше замесено името на партньорката на Станишев Моника Йосифова.

"Първанов не работи за сближаване между ГЕРБ и социалистите", категоричен бе Цветанов по повод появилата се информация, че доскоро действащият президент е човекът на БСП в управляващата партия.

Вътрешният министър определи като спекулации твърденията, че има сериозни конфликти с колегата си от финансовото ведомство Симеон Дянков.

Цветанов за пореден път заяви, че решението да поиска оставката на бившия енергиен министър Трайчо Трайков не е било негово, а на премиера. Той го взел след разговор с Трайков при правителствената визита в Катар.

Във връзка с предстоящите празнични дни вътрешният министър подчерта, че по пътищата из цялата страна ще има засилено полицейско присъствие.

"Целта е да се подсигури придвижването на "софиянци" до родните им места", пошегува се Цветанов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати