29 Март 2024 г. Петък

Вдигат пенсиите за избори 2013; Оставят дебатите по вота за след Великден

2012-04-12 06:00:23

Пенсии.

„Труд":

Вдигат пенсиите за избори 2013

Премиерът Бойко Борисов се кани да направи точно това, срещу което се възмущава, откакто ГЕРБ е на власт - да вдигне пенсиите предизборно и да остави следващите управляващи да ги плащат.
След тригодишно замразяване правителството възнамерява да увеличи парите за старост от 1 юли 2013 г. Годината е на парламентарни избори, които по традиция се провеждат през лятото.
Новината за планираното повишение обяви финансовият министър Симеон Дянков, разяснявайки бюджетната прогноза за 2013-2015 г.


Вот.

„Новинар":

Оставят дебатите по вота за след Великден

Вотът на недоверие се отлага за след великденските празници, решиха депутатите от мнозинството.
Той бе поискан от БСП и „Атака" заради отказа на правителството да строи АЕЦ „Белене". Дебатите ще се проведат в понеделник на 23 април, когато ще има извънредно заседание на парламента. На следващия ден пък ще се проведе и гласуването. Според парламентарния правилник това трябва да стане 24 часа след края на разискванията в зала.


Спор.

„Дума":

БНБ отхвърля проекта на кабинета за Сребърния фонд


Българската народна банка скочи срещу проекта на Министерството на финансите за нов начин на управление на средствата в Сребърния фонд с безпрецедентно критично становище. Предложението на Дянков, прието вчера от МС, предвижда по-голямата част от фонда да се инвестира в държавни ценни книжа за по-висока доходност.
Негативната оценка на БНБ е част от критиките на икономисти и експерти, според които идеята да се пипат парите от фонда, създаден да подкрепи държавната пенсионна система, е за да се осигурят сега и веднага средства за погасяване на наложителни държавни плащания и на практика фондът да загуби предназначението си.


Тютюнопушене.

„24 Часа":

500 лева глоба за пушача, 5000 - за кръчмаря

Специална благодарност за "европейското поведение" отправи министърът на здравеопазването Десислава Атанасова към депутатите, подкрепили забраната за тютюнопушене на обществени места.
Между 300 и 500 лв. ще е глобата за пушач, запалил цигара на забранено място.
Това е записано в промените в Закона за здравето, които въвеждат тотална забрана за тютюнопушене на закрити обществени места. Тя влиза в сила от 1 юни, гласуваха на първо четене депутатите вчера.


Мощи.

„Стандарт":

Посегнаха на мощите

В България не остана нищо свято. Крадец задигна една от шестте частици от мощите на свети Йоан Кръстител. Кощунството е извършено на 3 април в православния храм на Сливен "Свети Димитър", разкри митрополит Йоаникий. Миряните са в шок и вещаят прокоба и нещастия.
Реликвата е била изложена за поклонение в града. Кражбата е станала, докато дежурният свещеник е влязъл зад олтара за вечерната служба, научи "Стандарт".

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати