26 Април 2024 г. Петък

Кристиано Роналдо унищожи Атлетико Мадрид

2012-04-12 05:52:36

Португалецът откри резултата след страховит удар от фаул в средата на първото полувреме, но малко след почивката голмайсторът на "дюшекчиите" Радамел Фалкао изравни.

 

Последва обаче нов страховит удар и втори гол на Роналдо, а в 83-та минута португалецът вкара и третия си гол от дузпа, изработена от Гонсало Игуаин.

Три минути преди края пък португалецът записа и една асистенция за гола на Хосе Кайехон.

Така "белите" възстановиха разликата от 4 точки пред втория Барселона и ако спечелят очакваното лесно домакинство на Спортинг Хихон, ще излязат срещу каталунците в "Ел Класико" с такъв аванс.

В съставът на Реал място като титуляр намираше Анхел ди Мария. Именно аржентинецът отправи удар по земя още във втората минута, но Куртоа не бе много затруднен да спаси.

На другия край на терена изстрел на Радамел Фалкао получи лек рикошет в защитник и се насочи до страничната греда, но Касияс се хвърли и спаси в корнер.

По-късно след центриране от фаул защитата на Реал остави топката да стигне до непокрития Фалкао пред вратата, но той не успя да засече от непосредствена близост.

Точно в средата на полувремето Роналдо имаше претенции за дузпа, тъй като при пробив между двама защитници бе закачен леко с коляно от единия, но интервенцията бе прекалено лека, за да накара съдията да посочи бялата точка.

 

Роналдо обаче нямаше нужда от дузпа, за да се разпише. В 25-та минута Реал спечели фаул, който бе на доста далечна позиция от над 30 метра от вратата. Роналдо обаче нанесе такъв удар, че Тибо Куртоа остана замръзнал на място и само изгледа как топката влиза в мрежата.

Голът обърка Атлетико и в следващите минути Реал имаше преимущество в играта. В 32-та минута след центриране от фаул Бензема бе намерен абсолютно непокрит на 10 метра от вратата, но с глава засече на сантиметри от гредата.

Пет минути след това Роналдо отправи остър удар от малък ъгъл, но Куртоа се хвърли и спаси.

В самия край на полувремето Диего отправи силен удар от дистанция, но топката профуча на метър от сглобката на гредите.

В началото на второто полувреме Роналдо имаше много удобна възможност за пряк свободен удар, но този път стреля лошо.

За Атлетико Фалкао засече с глава центриране от корнер, но не му стигна височина и отблизо прати топката високо над вратата.

 

Фалкао продължи да получава точки центрирания и в 55-та минута това доведе до гол. Колумбиецът получи добра топка между Серхио Рамос и Фабио Коентрао и от десетина метра остро засече в мрежата.

Реал отвърна с точен диагонален удар на Роналдо, но Куртоа спаси до гредата.

Подхлъзване в центъра на терена на Пепе пък щеше да доведе до много опасна контраатака за Атлетико, но Чаби Алонсо направи професионален фаул с цената на жълт картон.

След добра комбинация между Роналдо и Йозил Коентрао бе намерен в наказателното поле, но ударът му рикошира и излезе в корнер. След центрирането пък Пепе засече с глава, но над гредата.

След центриране от фаул пък Роналдо засече с глава само на пет метра от вратата, но прати топката малко над гредата.

Мачът вървеше трудно за белите, но в 68-та минута Роналдо изригна с поредния си гол-шедьовър. Португалецът получи топката на лявото крило, стигна до ъгъла на наказателното поле и от там отправи изключителен диагонален удар, който препарира Куртоа и прати топката в горния далечен ъгъл на вратата.

Жозе Моуриньо смени Карим Бензема с Гонсало Игуаин. Първото съприкосновение с топката на аржентинеца бе лошо, но за сметка на това пък топката случайно попадна в непокрития зад него в наказателното поле Ди Мария. Той обаче реши да си спре топката, след което с неудобния му десен крак стреля неточно.

Защитата на Реал продължи да пропуска центрирания до Фалкао и нападателят за пореден път стреля с глава, но не уцели вратата.

Атлетико продължи да играе добре и Адриан нахлу остро в наказателното поле и след негов удар топката рикошира в защитник и излезе в корнер близо до гредата.

В 80-та минута Фалкао за пореден път надскочи двама защитника и отправи удар с глава, но недостатъчно силно и право в ръцете на Касияс.

На другия край на терена Кристиано Роналдо финтира двама бранители на Атлетико и навлезе в наказателното поле, но в последния момент трети защитник се хвърли на пътя на топката и изби в корнер.

Мачът бе много напечен, но в 82-та минута доста лека дузпа за Реал сложи точка на спора. Игуаин получи подаване в наказателното поле, но не бе на ситуация, в която може да отправи удар. Годин обаче ненужно го блъсна силно и очевидно за всичко в гърба и съдията отсъди нарушение. Роналдо застана зад бялата точка и оформи своя хеттрик.

Само три минути по-късно Роналдо имаше страхотен шанс да вкара и четвърти гол, след като бе изведен от Игуаин абсолютно сам срещу вратаря. Опитът му да копне топката над тялото на хвърлили я се Куртоа обаче бе неуспешен и вратарят спаси.

След центрирането от корнер Серхио Рамос не уцели топката със задна ножица, но зад него Игуаин стреля с крак и на втората греда изскочилия зад защитата Пепе направи добавка от един метър, но не уцели вратата.

В 87-та минута обаче влезлият току що като резерва Кайехон вкара четвъртия гол. При контраатака на белите Роналдо изведе намиращия се на ръба на засадата Кайехон сам срещу вратаря и той с удар между краката на Куртоа опъна мрежата.

В последната минута Атлетико можеше да върне един гол, но Диего тресна страничната греда с удар от десетина метра

 

Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 1:4

 

0:1 Роналдо 25

1:1 Фалкао 55

1:2 Роналдо 68

1:3 Роналдо 83 дуз.

1:4 Кайехон 87

 

Атлетико Мадрид: Куртоа, Хуанфран, Переа, Годин, Филипе Луис, Тиаго, Габи, Арда Туран (77 Коке), Диего, Адриан, Фалкао

 

Реал Мадрид: Касияс, Арбелоа, Рамос, Пепе, Коентрао, Чаби Алонсо, Кедира, Кака (45 Йозил), Ди Мария, Роналдо, Бензема (70 Игуаин)

 

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати