26 Април 2024 г. Петък

Уигън със сензационна победа над Манчестър Юнайтед

2012-04-12 05:47:49

Манчестър Юнайтед допусна шокираща загуба при гостуването си на Уигън. Това стана в среща от 33-ия кръг на Висшата лига, в която отборът на сър Алекс загуби с 0:1.

 

Като цяло "Червените дяволи" изиграха адски слаб мач и може спокойно да се каже, че загубата им беше съвсем закономерна.

 

Единственото попадение падна в 50-ата минута и бе дело на Шон Малоуни, който донесе успеха на своя отбор.

 

След тази загуба Юнайтед продължава да бъде лидер в класирането, но с актив от 79 точки.

 

Отборът на сър Алекс има преднина пред Сити само пет точки, като по този начин битката за титлата остава отворена.

 

Не може да не се отбележи, че реферът в срещата "леко" ощети Юнайтед, след като не отсъди чиста дузпа за "Червените дяволи".

 

 

 

 

Срещата започна доста добре за домакините от Уигън и отборът на Роберто Мартинес натисна опонента си още от началото на мача.

 

"Латикс" усилено търсеше попадение, но така и не стигна до него. В 4-ата минута Франко Ди Санто бе намерен в наказателното поле, след което отправи удар, който обаче мина на сантиметри от страничната греда.

 

Само три минути по-късно Де Хеа трябваше да направи прекрасно спасяване, след като отрази фамозен изстрел на Джеймс Макарти.

 

Гостите обаче опитаха да овладеят инициативата и в 11-ата минута бяха изключително близо до попадение.

 

Хавиер Ернандес се справи с двама бранители на противника, след което обаче не успя да се справи с трети такъв и в крайна сметка топката му бе отнета в наказателното поле.

 

Шон Малоуни от своя страна застраши много сериозно вратата на Юнайтед. Той отправи удар в 15-ата минута и бе близо до целта, но Де Хеа се намеси.

 

Определено на Юнайтед изобщо не му вървеше през първите минути. В 20-ата минута обаче гостите бяха доста близо до целта. Райън Гигс опита нещо между удар от центриране от малък ъгъл, но топката се отби в противников футболист и излезе в корнер.

 

Юнайтед опитваше всячески да наложи натиск над опонента си в минутите до края на полувремето, но не успя да го стори и да вкара гол.

 

В 28-ата минута Виктор Моусес нахлу в наказателното поле на Юнайтед и предпочете да стреля, вместо да подаде на Ди Санто. Ударът на младока обаче рикошира в тялото на противников футболист.

 

Само секунди по-късно Уигън откри резултата чрез Моусес, но попадението не бе зачетено, заради извършено нарушение срещу Де Хеа.

 

През последните минути от първото полувреме играта се поизравни и гостите заиграха по-добре.

 

Въпреки това обаче Юнайтед много трудно стигаше до голови положения и имаше проблем с изнасянето на топката.

 

До края на полувремето не паднаха попадения и резултатът се запази при нулеви реми на почивката.

 

Второто полувреме започна както и първото - със силна игра от страна на Уигън Атлетик.

 

Домакините притискаха силно именития си противник и не му даваха да играе своята игра през първите минути.

 

В 50-ата минута все пак добрата игра на домакините даде резултат и Шон Малоуни вкара феноменален гол.

 

Попадението дойде след несъществуваш корнер. Топката попадна в Малоуни, който направи няколко метра към дъгата и с феноменален удар прати кълбото в ъгъла на вратата на Де Хеа.

 

Постепенно обаче Манчестър Юнайтед започна да поизравнява играта и да търси попадение във вратата на противника.

 

В 53-ата минута Уейн Руни отправи много мощен удар, който обаче излезе в аут, тъй като бе неточен.

 

Няколко минути по-късно Ал Хабси трябваше да се намесва решаващо след изпълнение на корнер и удар към вратата му. В 72-ата минута гостите поискаха дузпа, заради игра с ръка на футболист на домакините. Такава обаче не бе отсъдена, въпреки че трябваше.

 

В 75-ата минута Фигероа спаси отбора на Уигън от чист гол, след като изби топката след едно хубаво центриране на Райън Гигс.

 

В 81-ата минута Моусес можеше да удвои преднината на своя опонент, но ударът му мина на сантиметри от гредата.

 

Юнайтед също се активизира и Уелбек бе на косъм да изравни няколко минути по-късно, но стражът на домакините направи поредното си невероятно спасяване. До края не се стигна до повече попадения и сензацията стана факт.

 

УИГЪН - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:0

1:0 Малоуни 50'

 

УИГЪН: Ал Хабси, Калдуел, Фигероа, Алкарас, Бесежур, Мойс, Макартър, Малоуни, Моусес, Ди Санто

 

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Фърдинанд, Евънс, Евра, Джоунс, Гигс, Карик, Йънг (46 - Клевърли), Валенсия, Руни (65 - Нани), Ернандес (58 - Уелбек)

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати