26 Април 2024 г. Петък

Възпитание-гавра с деца: Нощно патешко ходене по пижами

2012-04-11 15:01:03
48 деца от танцов ансамбъл в Разград са били наказани с патешко ходене по пижами посред нощ. Наказателната акция е осъществена в 3 часа след полунощ срещу вторник в хотел в курорта "Дружба", предаде Стандарт Нюз. 

Малчуганите на възраст от 3 до 15 години са танцьори в средношколската формация на фолклорния капански ансамбъл в града. Миналата събота те били отведени на тренировъчен лагер край морето, където в продължение на пет дни трябвало да танцуват и да почиват.

С децата заминаха трима ръководители. Шефът на ансамбъла Румен Занев и двойка хореографи, чиито имена не знам, каза майка на седмокласничка, изпратила дъщеря си там. 

С групата не пътуваше медицинско лице, а адресът на хотела не беше казан на родителите. Не можахме да го открием в интернет. Платихме по 100 лева за ваканцията, но още първата вечер децата се оплакаха, че балконските врати зеят, в стаите е студено и всички спят с якета и качулки. 

В понеделник вечерта част от момчетата донесли в хотела бутилки алкохол и започнали купон. Това разгневило хореографа, известен на родителите като Светльо, и в 3 часа след полунощ той извадил децата пред хотела. Зъзнейки по пижами, малките танцьори трябвало да обикалят площадката на патешко ходене. Гаврата била прекратена след като се намесил управителят на хотела, който се противопоставил на наказанието. 

Според БНР патешкото ходене е наложено от помощник-ръководителя на групата Светломир Петков. 

В този момент шефът на ансамбъла Румян Занев не е бил с групата. В понеделник той се прибрал в Разград, а отговорност за децата са поели колегите му, разказват майките, алармирани по телефона от уплашените след среднощния екшън тийнейджъри. Очаква се децата да се приберат в Разград късно в сряда. Ще искаме разследване, заявиха родителите.

Потърсен за коментар, шефът на капанския ансамбъл Румян Занев призна, че последните два дни е оставил децата под грижите на професионалния танцьор Светльо Гутев. 

Той наистина е накарал развилнелите се момчета да опитат да ходят клекнали, за да разберат, че алкохолът пречи на координацията, но в демонстрацията са били включени нарушилите режима. 

Идния четвъртък ще направим родителска среща, ще обясним на майките и бащите кой какво поведение е имал на лагера. Тези, които са нарушили правилата за безопасност, ще бъдат отстранени от състава, категоричен е Занев. 

Той припомни, че детската формация към ансамбъла е сформирана, за да даде на тийнейджърите възможност за алтернативни занимания, които да ги отклонят от дрогата и вредните навици на улицата.
източник: actualno.com

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати