29 Март 2024 г. Петък

Барселона на точка от Реал Мадрид

2012-04-11 06:33:52
С два гола на Алексис Санчес Барселона разгроми Хетафе с 4:0 в мач от 32-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Ноу Камп".

Чилиецът откри резултата със страхотен изстрел в 13-та минута, а точно преди почивката Лео Меси отбеляза не по-малко красив гол след комбинация с Иниеста.

В 72-та минута Алексис вкара гол с глава, а малко след това Педро взе пример от него и също с глава направи резултата 4:0.

Благодарение на победата каталунците се приближиха само на точка зад лидера Реал Мадрид, който играе своя мач от кръга утре. Белите имат много тежко гостуване на Атлетико Мадрид.




Противно на обичайното, Барселона започна мача спокойно и в първите десетина минути нямаше сериозен натиск срещу защитата на Хетафе.

След това обаче каталунците вдигнаха оборотите. Андрес Иниеста отправи силен удар по земя от двайсетина метра и вратарят на гостите Моя се хвърли да избие в корнер близо до гредата.

В 13-та минута обаче Моя нямаше никакъв шанс срещу страхотния изстреля на Алексис Санчес. Чилиецът получи подаване с гърди от Меси пред наказателното поле, вряза се успоредно и след като видя пролука за удар стреля перфектно с диагонален удар към далечната греда.

Три минути по-късно отново Алексис започна много опасна контраатака и пред наказателното поле без да се лакоми подаде на Педро, той от своя страна отправи удар от границата на пеналта, но Моя се хвърли и успя да спаси.

В следващата атака Шави бе изведен по страхотен начин в коридор от Меси и технично копна топката над вратаря. Тя се отправи към мрежата и някъде около голлинията Ката Диас изчисти. Шави бе уверен, че има гол, но съдията махна играта да продължи. На повторенията така и не се видя със сигурност дали кълбото е минало с целия си обем голлинията.

В средата на полувремето пък Меси пропусна страхотно положение. Бускетс му даде страхотен дълъг пас зад защитата, аржентинецът технично овладя на коляно и със завъртане отправи удар от десетина метра дистанция, но топката мина покрай гредата.

В 27-та минута Хетафе стигна до първата си опасност за гол. След центриране от корнер топката дойде в застаналия пред наказателното поле Рубен Перес и той нанесе страховит удар, който рикошира в защитник и кълбото мина застрашително близо до гредата на замръзналия на място Виктор Валдес.

Барселона обаче продължи да плете чудесни атаки. Меси изведе Куенка отдясно на наказателното поле, той веднага центрира остро по земя и след като топката мина през целия куп от играч, на далечната греда Алексис не успя да засече точно на празна мрежа.

Последваха минути затишие, но в 44-та минута Ноу Камп изригна след поредния шедьовър на каталунците. Андрес Иниеста започна акция от центъра на терена и подаде на Меси, той с остър пас намери отново Иниеста пред наказателното поле и халфът много технично с петичка спря за връхлитащия зад него Меси. Аржентинецът чукна под носа на хвърлил се защитник, след което с топовен удар заби топката в горния ляв ъгъл на вратата.

В началото на второто полувреме Лео Меси демонстрира и един от малкото си недостатъци - склонността да играе умишлено с ръка. Аржентинецът пробва да засече хитро с ръка едно центриране, но съдията забеляза това и му показа жълт картон.

В една ситуация Барселона можеше да претендира за дузпа, тъй като Рубен Перес не разчете влизането си за топката срещу Иниеста и подпря халфа на домакините с коляно, но съдията реши да не отсъжда нарушение.

Каталунците сякаш бяха свалили оборотите, но Исак Куенка играеше много активно. При едно негово включване по крилото вместо да центрира той опита изненадващо да стреля от малък ъгъл към вратата и се наложи Моя да избива в корнер.

В 72-та минута след нов пробив на Куенка падна трети гол. Този път юношата на Барса реши да центрира и около точката на дузпата Алексис надскочи защитник и с глава забоде топката в мрежата.

В 75-та минута Барса вкара нов гол с глава. Този път центрирането бе от фаул и в наказателното поле Педро засече с гръб към вратата, но успя параболично да насочи топката така, че тя прехвърли вратаря и влетя точно в горния ъгъл на вратата.

При този резултат дори Карлес Пуйол си позволи да се включва в атаките на отбора и центрира от аутлинията към Меси, който в наказателното поле засече от воле, но прати топката близо до сглобката на гредите.

Пеп Гуардиола пък реши да използва ситуацията и да пусне последователно в игра юношите Монтоя, Тейо и Муниеса.

Пет минути преди края Меси имаше удобна възможност за нов гол, след като овладя топката непосредствено пред вратаря, но от малък ъгъл не успя да го преодолее.

Малко след това аржентинецът проби по другото крило, преодоля Мигел Торес и Ката Диас и почти от аутлинията нанесе удар, който след рикошет във вратаря се удари в напречната греда.


Барселона - Хетафе 4:0

1:0 Алексис 13
2:0 Меси 44
3:0 Алексис 72
4:0 Педро 75

Барселона: Валдес, Адриано (76 Монтоя), Масчерано (83 Муниеса), Пуйол, Бускетс, Шави, Иниеста, Куенка, Педро (80 Тейо), Алексис, Меси

Хетафе: Моя, Мигел Торес, Ката Диас, Алексис, Масилела, Каскеро, Рубен Перес, Педро Риос (89 Аройо), Хуан Родригес (68 Барада), Диего Кастро (68 Гавилан), Мику
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати