29 Март 2024 г. Петък

"Сън": Българи обрали шотландски пенсионери и пребили жестоко мъжа!

2010-08-06 10:23:59

Двойка шотландски пенсионери са преживели обир и жесток побой от бандити миналата година в България, след което не са получили съдействие от страна на българските съдебни власти, пише британският таблоид "Сън".

Алън и Силвия Кантуел си купили къща край Плевен, която стои непродадена, а след побоя те се завърнали в Дънди и живеят в каравана, тъй като преипотекирали шотландското си жилище, за да купят имота в България, допълва БТА.

Двойката подала молба за финансова компенсация, но тя била отхвърлена с аргумента, че те не били наранени.

Двамата шотландци са бесни заради отношението на съдебните власти към тях.

На снимки, направени след нападението, една от които е публикувана и на сайта на "Сън", се вижда, че на Алън Кантуел са нанесени изключително тежки рани по главата.

В писмо, изпратено до двойката от заместник-министъра на правосъдието Христо Ангелов обаче пише, че "Няма доказателства, че на Алън Кантуел е нанесена тежка телесна повреда".

"Избиха ми няколко зъба и ме размазаха от бой. Лицето ми беше окървавено и подуто. Двете ми очи бяха насинени, а по краката и тялото имах ужасни рани, Мислех, че ще умра", разказва Алън.

"Не е за вярване, че след това нямам е право на каквото и да било", коментира той. "Дори датата на официалното писмо е грешна. Там пише, че нападението е станало на 18 март 2008 г. По товавреме въобще не бяхме в България. Това се случи на 7 август", отбелязва Алън Кантуел.

През февруари 2009 г. той и съпругата му купили къща, в която нямало дори течаща вода.

Цената, която платили за имота, била 3000 лири, но впоследствие дали още 25 000 за ремонт. "Бандитите мислеха, че сме богати и искаха парите ни. Ние обаче нямахме нито пени", разказва Силвия.

Двамата преипотекирали дома си в Шотландия, за да се сдобият с пари за мечтаната почивка в новата къща в България. Всичко обаче се променило една нощ през август, когато били събудени от лая на кучетата си. Алън излязъл от стаята, а Силвия чакала той да се върне, когато в спалнята нахлули двама маскирани мъже. Единият започнал да тършува из стаята, а другият я притиснал към леглото.

"Той размахваше кирка и крещеше, че иска пари. Дадох му картата си от българска банка и ПИН-кода си, но те не искаха тях", разказва Силвия. "Единият мъж се изкикоти в лицето ми. Милех си, че са убили Алън и сега е мой ред". Внезапно двамата избягали. Изпадналата в шок Силвия излязла през входната врата и стъпила в локва кръв.

"Мислех, че кръвта е на Алън, но после видях нашето куче Мег да лежи мъртво. Главата му беше буквално отсечена. Когато Алън се появи, беше целият окървавен", продължава Силвия. Предполага се, че зад нападението стои банда, придобила печална известнист под името "Наглите", отбелязва "Сън".

През януари радиоводещият Боби Цанков беше застрелян, след като се беше заканил да разкрие самоличността на членове на бандата, припомня вестникът.

След нападението Алън и Силвия били приети в болница за лечение. След това прекарали пет дни в хотел, като междувременно помагали на полицията в разследването на случая, след което напуснали България и се завърнали у дома с караваната си. "Вече не съм жената, която бях. Станах нервна и тъжна", споделя Силвия.

"Не можем да продадем къщата и мисля, че ще трябва просто да се откажем. Мислехме, че ще седим на слънце и ще се наслаждаваме на почивката си. Никога не бихме предположили, че ще ни се случи това". 

източник: actualno.com

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати