25 Април 2024 г. Четвъртък

Сръбски полицай: Борисов знае за готвен атентат срещу него още от ареста на Йосич!

2010-08-06 10:20:28

След като информацията за мокра поръчка срещу сегашния премиер Бойко Борисов обиколи българските медии, днес темата се разглежда и от сръбската преса.

Внимание на случая в днешния си брой отделя вестник "Прес".

Пред изданието полицейски източници и служители на спецслужбите са казали, че Сретен Йосич дълго време "е бил крал на българския подземен свят" и в България продължава да има сериозни позиции.

Коментарите в днешната сръбска преса са по повод информациите в София, че сръбският наркотрафикант, по-известен като Йоца Амстердам, е готвел покушение срещу Борисов.

"Прес" пише, че неговите източници от службите не изключват вероятността подобни информации да имат за цел да се постигне "ПР за вътрешнополитически цели". Престъпната група "Килърите" е извършила 12 мафиотски убийства. Те са забъркани в много убийства в България и Хърватия. Възможно е те да са планирали и убийството на Борисов, но дали те са получили заповед от Йосич или това са решили сами, днес това е невъзможно да се каже", твърди още източникът пред "Прес" и припомня, че "връзките на Йоца Амстердам с Борисов са тема вече 10 години".

"Сретен наистина имаше добри отношения с непосредственото обкръжение на Бойко Борисов. Но той бе арестуван през 2002 година когато Борисов бе главен секретар в МВР. Йоца очакваше подкрепа от приятелите си, но България го предаде на Холандия, а 4 години по-късно той бе екстрадиран в Сърбия", казва още източникът пред "Прес" и припомня, че в София Сретен е живял с фалшива самоличност, тази на Марко Милосавлевич.

Бившият ръководител на дирекцията за Държавна сигурност в Белград Мирослав Милошевич казва, че не е изненадан от информацията за готвено покушение срещу Борисов.

"Борисов е мой приятел. Ние имахме отлична комуникация, докато той бе на чело на българската полиция, а аз на сръбската. Един път той сподели пред мен, че има оперативна информация, че Йоца Амстердам готви покушение срещу него. Това стана някъде след ареста на Йоцич през 2002 година", казва още Милошевич.

Самият той не вярва в приказките за връзки между Борисов и Сретен Йоцич. Той дори не е сигурен, че двамата въобще се познават.

Пред друго сръбско издание адвокатът на Сретен Йоцич Велко Делибашич определя информациите за готвен атентат срещу Борисов като смешни.

Информацията за готвен атентат срещу премиера Бойко Борисов, разпореден от Сретен Йосич, обикаля медиите вече няколко дни.

За това, че сръбският мафиот спуснал мократа поръчка на Килърите, разкриха вчера пред "Стандарт" източници от МВР и прокуратурата.

Бандата на Петър Стоянов-Вожда, който е кум на Йосич, бе освободена преди ден само срещу подписка. МВР разполагало със свидетелски показания, според които именно Сретен е спуснал поръчката.

Някои от Килърите са признали под клетва за планираното покушение.  

Тази версия се появи в медиите веднага след ареста, но тогава разследващите и премиерът отказаха коментар.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати