19 Април 2024 г. Петък

Тройката преметнала ГЕРБ, опазила си министрите от Темида

2012-04-09 10:42:31

Нито един министър на БСП, ДПС и НДСВ не може да бъде подведен под отговорност, обяви премиерът Бойко Борисов.

По думите му причина за това е Закон за амнистията, приет от тройната коалиция, който освобождава от отговорност предишните управляващи.

За министерските рокади

"Който не се справя, трябва да се сменя", категоричен бе той за рокадите в неговия кабинет.

Бойко Борисов заяви, че новият здравен министър Десислава Атанасова е приета добре от партията, от парламентарната група на ГЕРБ и от Лекарския съюз.

"Първите й стъпки са успешни", убеден е Борисов. По думите му има лекари в България, които поучават от 20 000 до 70 000 лева заплата.

"Докторите в България вземат много добри заплати – можещите, работещите, успелите. Които не могат да вземат такива заплати, си намират работа навън", каза той и заяви, че това е благодарение на доброто образование.

За шистовия газ и горивата

Бойко Борисов заяви, че парламентът трябва да остави мораториума за шистовия газ, но да разреши проучванията за конвенционален газ.

"Спасението е да си намерим собствени ресурси", убеден е той.

Според премиера България има добри залежи от това, което ни трябва, но това не било шистов газ.

По думите му запасите от него ще влязат в употреба до година-година и половина.

Борисов заяви, че държавата няма как да регулира цените на горивата. Предложените мерки от бизнеса можели да намалят цената само с 3-4 стотинки.

"Цената на бензина идва от цената на петрола. Но държавата не може да дотира "Нефтохим", за да карате бензин по 1 лев литъра. Ако се вдигне петролът, може и да спрем да караме автомобили", прогнозира той.

"Ако има война в Иран, това е най-лошият сценарий", каза той.

За протестите в ОЦК

Премиерът Борисов заяви, че приема протеста на работниците от ОЦК Кърджали като подкрепа за усилията на държавата.

"Хората живеят с надеждата, че има вездесъща фигура, която хваща виновния за ушите. Продължаваме да искаме да им помагаме", заяви той и посочи, че държавата полага огромни усилия в тази посока.

Премиерът нарече "измишльотина" думите на бизнесмена Валентин Захариев, че е спонсорирал ГЕРБ с 5000 лева.

"Не знам, че Захариев е спонсорирал ГЕРБ – това са измишльотини. На кой ги е дал? Не съм проверявал. Но ще ви кажа, че той е покровителстван от Иван Костов", отсече той.

За бездомните кучета

Прекалено либералното отношение към животните е причина за проблема с кучетата в София, смята Бойко Борисов.

Според него на агресивните животни, които се събират по глутници, трябва да се прилага евтаназия.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати