20 Април 2024 г. Събота

Проф. Тачков умря от раните си; Нова лихва за данък здраве

2012-04-09 05:09:39

Почина нахапаният от кучета професор.

„24 Часа":

Проф. Тачков умря от раните си

Почина нахапаният от кучетата в кв. Малинова долина проф. Ботьо Тачков, съобщи ВМА вчера. Смъртта е настъпила в 5,30 ч, а като причина е записана полиорганна недостатъчност. Отказаха сърцето, белият дроб, бъбреците и отделителната система, уточни лекар от реанимацията на ВМА.
Раните зараствали добре, но от два-три дни общото състояние на пациента започнало да се влошава, обясни лекарят. Тачков започнал да получава дихателна недостатъчност, сърцето излизало от ритъм. Реаниматорите направили всичко възможно да овладеят състоянието му, но без успех.


Здравеопазване.

„Стандарт":

Нова лихва за данък здраве

"Здравните осигуровки да се приемат като данъчно задължение, което трупа лихви при забавяне на плащанията". Това предлага новият шеф на Националната здравноосигурителна каса д-р Пламен Цеков. И в момента върху забавените здравни вноски се начислява лихва от 20% над основния лихвен процент, но тя се плаща само от работодателите, които трябва да превеждат парите към Националната агенция по приходите. Спрямо здравнонеосигурените българи обаче системата е много либерална, смята шефът на здравната каса. В момента, когато неосигурено лице се нуждае от медицинска помощ, здравната система позволява то да плати една вноска и след като получи помощта, отново да спре да се осигурява, обясни Цеков.


Икономика.

„24 Часа":

Икономисти питат какво правим при ръст под 1%

Няма никаква яснота какво ще правим при ръст на икономиката под един процент за 2012 г., при условие, че разчетите в бюджета са направени при един процент и повече. Това попитаха вчера икономисти, обединени в проекта за макроикономически изследвания "Макроуоч", създаден по идея на "Отворено общество".
Според Десислава Николова от Института за пазарна икономика започналата рецесия в ЕС се отразява на износа и индустрията ни. Именно при това положение не е ясно какво се прави при евентуален растеж в България под един процент, казва тя, цитирана от "Медиапул". Икономистите настояват да се публикува план за действия при растеж от под един процент.


Безработица.

„Дума":

БСП започва кампания срещу младежката безработица

БСП стартира кампания срещу младежката безработица. Това обяви председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев на среща с членове и симпатизанти на левицата в Белоградчик. Лидерът на БСП отбеляза, че кампанията е част от мащабната инициатива на европейските социалисти срещу проблема, който засяга цяла Европа. Станишев напомни за тежката ситуация в България - в страната ни безработицата сред младите хора расте, тя е над 29%, което е над средните стойности за Европа. 
В рамките на кампанията, която ще стартира в цяла Европа, има 20 конкретни предложения. Станишев заяви, че европейските социалисти и той лично ще настояват от европейския социален фонд да се освободят 10 млрд. евро за младежка заетост.


Цветница.

„Новинар":

Виолета и Цветан са най-често срещаните "цветни" имена

Най-много българи с имената Виолета и Цветан празнуваха на в неделя християнския празник Цветница. Мъжете, които носят това име, са 23 617, като сред тях е и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Останалите именници във властта бяха президентът Росен Плевнелиев, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати