29 Март 2024 г. Петък

Скандална дузпа носи победа на Юнайтед

2012-04-08 15:23:36
Манчестър Юнайтед постигна чиста победа с 2:0 над КПР в мач от 32-я кръг на английската Висша Лига, игран на стадион "Олд Трафорд".

До успеха на "червените дяволи" обаче се стигна след скандално съдийско отсъждане още в началото на мача. Тогава страничният рефер не маркира поне еднометрова засада на Ашли Йънг, след което се стигна до дузпа и червен картон за Шон Дери от гостите. 

Уейн Руни откри от дузпата, а след това домакините имаха пълен контрол над мача, преди да се стигне до втория гол на Пол Скоулс, отбелязан в средата на второто полувреме.

Благодарение на успеха Юнайтед дръпна с 8 точки пред конкурента за титлата Манчестър Сити, който по-късно тази вечер гостува на Арсенал.




Още в третата минута Уейн Руни имаше удобна възможност за изстрел от пряк свободен удар и шутира покрай стената, но топката мина близо до страничната греда.

Три минути по-късно отново Руни стреля от фаул и този път прати топката точно в очертанията на вратата, но стражът на КПР се хвърли и спаси.

Гостите отговориха с опасна атака по крилото и Недум Онуоха бе изведен в наказателното поле, след което пробва да поднесе за непокрития Таарабт, но Патрис Евра направи решително пресичане. Малко по-късно Уейн Руни направи ужасяващо влизане в краката на Диаките, но не получи дори жълт картон.

Тази съдийска подкрепа за домакините обаче бе нищо в сравнение с това, което последва в 14-та минута. Тогава първо страничният рефер не отсъди над еднометрова засада на Ашли Йънг и това позволи на крилото да излезе зад защитата. Последва единоборство с Шон Дери и Йънг падна на земята. Съдията отсъди дузпа, като на повторенията не се видя със сигурност дали е имало контакт между краката на двамата футболисти.

Уейн Руни застана зад бялата точка и с безпощаден удар до гредата вкара топката в мрежата.

Голът на домакините и червения картон логично объркаха гостите, които бяха принудени да се приберат в половината си. В средата на полувремето грешка на Тайво позволи на Уейн Руни да му отнеме топката и да центрира в наказателното поле, където Ашли Йънг отклони отблизо с глава, но неточно.

Малко по-късно отново Руни започна атака с подаване към Валенсия, той от своя страна му поднесе обратно топката около точката на дузпата и Руни отправи удар, но в тялото на защитник.

Единственото положение за гостите бе в 33-та минута, когато Рафаел загуби топката в наказателното поле от Таарабт и халфът на КПР излезе на стрелкова позиция, но Майкъл Карик се хвърли с бърз шпагат и блокира удара от упор.

Уейн Руни продължаваше да е много активен за Юнайтед и опита изненадващ удар от дистанция, който не бе много силен, но бе насочен право в горния далечен ъгъл и Кени едва успя да спаси.

До края на полувремето на два пъти Дани Уелбек бе в центъра на събитията в наказателното поле. Първо той засече с глава центриране на Валенсия, но леко увисна под топката и затова я прати високо над вратата. След това пък негов удар сякаш се удари в лакътя на Антон Фърдинанд в наказателното поле, но съдията замълча, а и ръката на защитника бе прилепена пред тялото.

Две минути след подновяване на играта топката за втори път влезе в мрежата на гостите, след като Дани Уелбек засече отблизо ниско центриране на Валенсия. Съдията обаче правилно отмени гола заради много тънка, но съществуваща засада.

След нови две минути Ашли Йънг даде чудесен извеждащ пас с петичка към Уелбек, но нападателят стреля много нескопосано от непосредствена близост, макар и от леко диагонална позиция. При друга атака Уейн Руни отправи силен удар от дистанция, но Пади Кени се хвърли и улови топката.

Около 60-та минута домакините пропуснаха две невероятни възможности в рамките само на две минути. Първо Пол Скоулс даде чудесен извеждащ пас към Рафаел, който овладя топката добре в наказателното поле и се озова абсолютно сам срещу вратаря. След това обаче стреля в тялото му и след рикошет топката се удари в гредата.

В следващата атака пък Уелбек бе намерен непокрит в наказателното поле и бе фронтално срещу вратаря, но стреля много леко и право в краката му, което позволи на Кени да спаси.

Натискът на Юнайтед обаче не спираше и в 69-та минута Пол Скоулс сложи окончателно край на интригата с втори гол. След центриране от корнер Таарабт игра много нескопосано и загуби топката. Рафаел поднесе на Скоулс, който с топовен удар от над 25 метра заби топката до гредата, неспасяемо за вратаря.

Малко по-късно Майкъл Карик за малко да повтори изпълнението на Руни, като на свой ред изстреля топовен удар, но този път топката разтърси страничната греда.

Дани Уелбек също взе пример, но неговият удар извън наказателното поле бе доста по-лек и освен това неточен.



Манчестър Юнайтед - КПР 2:0


1:0 Руни 14 дуз.
2:0 Скоулс 69

Червен картон: Дери 14


Манчестър Юнайтед: 
Де Хеа, Евра, Рио Фърдинанд, Еванс, Рафаел (74 Джоунс), Карик, Скоулс (74 Клевърли), Валенсия, Йънг (61 Гигс), Руни, Уелбек

КПР: Кени, Хил, Тайво, Антон Фърдинанд, Онуоха, Диаките (71 Райт-Филипс), Дери, Бузаки, Таарабт (71 Смит), Ботройд (81 Кемпбъл), Маки
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати