29 Март 2024 г. Петък

Левски се изложи и срещу Локо София

2012-04-08 15:22:46
Локомотив София се оказа поредният отбор спънал Левски през последните седмици, след като извъртя 1:1 със "сините" на стадион "Славия". 

След резилите срещу Миньор Перник, Литекс и Лудогорец, днес Левски тотално удари дъното и записа реми с отбор, който се бори за оцеляването си, което го отдалечи дори от зона Европа. 

"Сините" са твърдо на пето място, а при победа утре на ЦСКА над Светкавица ще са на цели 11 точки зад "армейците".

Най-красноречиви и обективни за играта на Левски бяха сините ултраси, които изпратиха Ясен Петров и компания с освирквания. 

Символичните гости бяха привидно по-активни, но в главите им нямаше и грам футболна идея и трябва да благодарят единствено на неумението на Локо да вкарва. 

Локо поведе чрез Даниел Пеев през първото полувреме, а точката за Левски донесе Жуниньо с гол в края на мача от пряк свободен удар.

Двубоят започна скучновато и мудно, като действията в началото се развиваха основно в средата на терена. В 7-ата минута Даниел Пеев стреля от дъгата на наказателното поле, но в аут. 

Отговорът на Левски бе остро центриране на Иван Цветков в наказателното поле на Локомотив, но там защитата на символичните домакини се справи. В 12-ата минута Левски извади късмет. 

Павел Петков се откъсна отдясно и стреля остро от малък ъгъл, но Пламен Илиев показа класа и спаси. Две минути по-късно Локо направи невероятен пропуск. 

След центриране от ъглов удар Антонио Павлов се извиси и стреля с глава, но Стефан Станчев изби от голлинията. Локо продължи да натиска и заслужено вкара в 32-ата минута.

Тогава Стефан Станчев сгреши детински и подари топката на Даниел Пеев, който се озове сам срещу Илиев и технично да го прехвърли за 1:0. 

Агитката на Левски не издържа и започна да издига плакати против любимците си, които бяха повече от трагични през това първо полувреме. До края на почивката Левски натисна, но така и не можа да стигне до чисто голово положение.

Второто полувреме започна със страхотно положение за Локо. Даниел Пеев се откъсна сам срещу Пламен Илиев, при което Стефан Станчев го събори и можеше да бъде изгонен, но Радан Мирянов му показа само жълт картон. 

Малко по-късно Рамос стреля от границата на наказателното поле, но Галев без проблеми улови топката. В 56-ата минута Сержиньо Грийн се освободи от защитата на Локо, но стреля неточно в аут. 

Четири минути по-късно Радан Мирянов удари страхотно рамо на Левски, след като не вдигна нарисуван втори жълт картон за Йордан Милиев. 

В 62-ата минута Борис Кондев бе изведен сам срещу Пламен Илиев и вместо да му опъне мрежата стреля в тялото му. Последва нов пропуск за Локо. Младен Стоев също се озова сам срещу Пламен Илиев, но стреля неточно в аут. 

Многобройните пропуски на Локо бяха наказани от Левски в 79-ата минута, когато Жуниньо изравни от пряк свободен удар. До края на мача Левски натисна, но така и не успя да стигне до победата.

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ - ЛЕВСКИ 1:1

Голмайстори:
1:0 Даниел Пеев 32
1:1 Жуниньо 79

ЛОКОМОТИВ: 84. Галев-капитан, 3. Върбанов, 25. Гаров, 2. Велков, 16. Димитров, 32. Петров, 13. Ю. Петков, 22. П. Петков (17-Борис Кондев), 88. Борносузов (59-Младен Стоев), 77. Пеев, 9. Павлов (72-Андрей Атанасов)

ЛЕВСКИ: 23. Илиев-капитан, 2. Мюлдер, 55. Милиев, 25. Диамутен, 4. Станчев, 3. Грийн, 7. Димов (76-Антонио Вутов), 22. Тасевски (46-Даниел Младенов), 16. Рамос (57-Симеон Райков), 12. Жуниньо, 19. Цветков
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати