19 Април 2024 г. Петък

Сидеров гневен: Защо не поканите Азис, Игнатов го харесва!

2012-04-06 12:42:05

„Атака“ категорично се противопоставя на водената от ГЕРБ политика на чалгизиране, циганизиране и турцизиране. Това заяви лидерът на националистите Волен Сидеров в началото на петъчния парламентарен контрол, на който присъстваше и премиерът Бойко Борисов.

Лидерът на „Атака“ беше разгневен от изявата на Софи Маринов в родния парламент, където представи песента си за Евровизия.

„Управлението на ГЕРБ превръща България в чалгаджийска държава. Днес от нашата трибуна беше даден мандат на една чалгаджийска певица да пее турски маанета в парламента. Предлагам следващия път от тази трибуна да поканите Азис и без това вашият министър на образованието го подкрепя“, обърна се Сидеров към Борисов. 

Лидерът на „Атака“ се възмути и на строителството на най-голямата джамия на Балканите в Кърджали, както и на  възстановяването с пари от бюджета на джамия в Кюстендил. Според него в Кюстендил се подготвял мюсюлмански център - "гнездо на ислямизма".

„Тази политика е скрепена с посещение в Анкара, където българското правителство във васално положение подкрепя Анкара. Стана ясно, че ще се спре проектът АЕЦ „Белене”, който министър-председателят само преди една година защитаваше. След посещението в Анкара изведнъж този обект с високо значение за нашата държава приключи“, заяви Сидеров и попита какво е накарало премиерът да промени позицията си на 180 градуса. 

„Ясно е защо ПГ на ДПС прие позиция пас по този въпрос, изключително важен за нашия интерес. Ясно е, че е изгодно за Турция ние да закрием нашата централа”, смята Сидеров.

Той се обяви категорично против решението на правителството за спиране на проекта и поиска както нови реактори в АЕЦ „Козлодуй“, така и нова централа.

"Не можем да подкрепяме политика, която ни прави зависими от Турция", посочи лидерът на "Атака". По думите му има подозрения, че отказът от АЕЦ "Белене" е под натиск от американското посолство.

Сидеров обяви, че вече събира подписи за искането и на референдум за АЕЦ „Белене“.

"Много ми се иска да ви отговоря, но г-жа Нинова ще се обиди", отвърна му Борисов, който започна да отговаря на въпрос на червената депутатка. Но обеща да си говорят много по време на дебатите по вота на недоверие.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати