28 Март 2024 г. Четвъртък

Конфискацията удря и политиците, обещава Диана Ковачева

2012-04-06 05:52:17

В интервю за "Труд"Конфискацията удря и политиците. ВСС е такъв, каквито са хората в него. Такава модерна и скъпа машина като Комисията за отнемане на имуществото не може да бъде насочена към обикновените хора. Тя цели да удари организираните престъпления. 

Не можем да си позволим и сянка от съмнение, че нашият нов НК няма да съответства на световните стандарти. У нас делата се бавят много и невинаги наказанията са адекватни на престъпленията" обобщава министър Ковачева.

"БСП само с Волен Сидеров на вота за "Белене", съобщава "24 часа". Bот на недоверие "за спирането на изграждането на АЕЦ "Белене" и провала в енергийната политика на България" внася днес БСП с подкрепата на "Атака", каза зам.-шефът на ПГ на червените Ангел Найденов.

След кратки преговори вчера хората на Волен Сидеров се присъединиха към мотивите на червените, на които не стигаха 8 подписа. Така спасиха левицата от изолация, след като досегашният партньор ДПС се обяви против вот заради АЕЦ "Белене". Сините също бяха категорични, че няма да подкрепят вота.

"Лукойл България" пак заговори за мораториум върху цените на горивата", съобщава от първата си страница "Сега". 

След двучасова среща с икономическия министър Дилян Добрев, шефът на компанията Валентин Златев не изключи възможността за ново замразяване на цените. Той обяви, че има и други идеи за икономически мерки, но те тепърва щели да се обсъжда при премиера Бойко Борисов.

Инициативата на "Лукойл" за намаляване на цените с помощта на държавата идва няколко седмици след като самият Златев обяви, че не вижда предпоставки за поевтиняване на горивата заради намаления износ на Ирак и Либия и опасността от военен конфликт в Иран.

Преговорите съвпадат с течащ 30-дневен срок за предоставяне на доказателства по предявеното от Комисията за защита на конкуренцията обвинение в картел за пазара на горива на едро.

"168 часа"3,5 млрд. лв. потънаха в "Белене". И сега е моментът да се попита за разходите, направени през НЕК, най-малкото защото нейните приходи се формират от сметките ни за ток.

Излиза, че 33 години сме плащали пари, достатъчни за строителството на нова атомна централа, защото се получава, че общо за АЕЦ "Белене" са изразходвани минимум 3,5 млрд. лв., коментира седмичникът.

"Труд" оповестява нов рекорд при дълговете на болниците - 378 млн. Такива са общите задължения на лечебните заведения към 29 февруари т. г., сочи справка на МЗ.

Откакто от 2006 г. касата плаща по 300 клинични пътеки, дълговете не са набъбвали така. Изданието информира, че касата ще плати за медикаментите на онкоболните, останали без лечение заради липса на препарати по вина на австрийска компания.

Възнагражденията на общопрактикуващите лекари да бъдат обвързани с броя на преминалите през тях пациенти, на които са помогнали лично да решат здравните си проблеми, предлага депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

Според него при въвеждането на такова изискване в нормативната уредба ще бъде решен проблемът с недостига на направления, които често се изчерпват още в средата на месеца, пише "Монитор".

В момента джипитата получаватпари за всеки записал се при тях пациент и прибират потребителска такса от 2,70 лв., стига да си прекрачил прага на кабинета им.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати