19 Април 2024 г. Петък

Невероятни, но ефикасни съвети за отслабване

2010-08-06 00:10:31

Известно е, че за да отслабнем, трябва да ядем по-малко и да се движим повече, но изследванията показват, че има и други начини за загуба на излишното тегло.

 

 Опитайте някои от следните съвети, които гарантирано ще ви помогнат да отслабнете, без да се подлагате на тежки и строги диети:

 

 - Хората, които се подлагат на акупунктура веднъж седмично, може да отслабнат с 4,5 килограма за 3 месеца. Чрез натискане на определени точки по тялото се изпращат електрически сигнали за подтискане на апетита. 

 

- Подправяйте редовно киселото мляко с канела, за да изгаряте мазнини. Тази подправка е мощен стимулатор на метаболизма. С половин чаена лъжичка канела на ден може да отслабнете с 1 килограм за месец.

 

 - Напускайте работното си място по време на обедната почивка. Така ще консумирате дневно по 250 калории по-малко от хората, които похапват зад бюрото си, докато работят.

 

 - Смейте се на воля. Ако се смеете по 10-15 минути на ден, ще увеличите седмичното изразходване на енергия с до 280 калории.

 

 - Една чаша сок от моркови на ден ще ви помогне да загубите до 2 килограма за 12 седмици. Той е богат на фибри и хранителни вещества, които горят мазнините.

 

 - Приемайте добавки от калций. Ще стопите 2,6 % повече тлъстини от тези, които не го взимат.

 

 - За да изгаряте повече калории, тренирайте или работете в такт с музика. Така ще се уморите и по-малко.

 

 - Консумацията на червени меса може да ви помогне да отслабнете. Те осигуряват протеини, които поддържат мускулната маса, а мускулите изгарят 4 пъти повече калории от тлъстините.

 

 - Не спортувайте сами. Тренирайте с приятели и ще отслабнете с една трета повече, отколкото ако правите упражнения сами. Когато тренират групово, хората са по-мотивирани и се окуражават взаимно.

 

 - Яжте червени чушки. Tе съдържат капсацин, който засилва метаболизма с 25%.

 

 - Стресът на работното място е най-главната причина за преяждането. Дишайте дълбоко от време на време по 2 минути, като се съсредоточавате върху диафрагмата. Така ще огладнявате по-трудно.

 

  - Сутрешната гимнастика помага за по-бързото изгаряне на мазнините. По това време се отслабва най-лесно, защото организмът изразходва резервите от мазнините, за да си осигури енергия за деня.

 

 - Между основните хранения изяждайте по 3 богати на протеини закуски, които съдържат по 250 калории. Например нарязани пилешки гърди или 185 грама риба тон с тънка филийка препечен хляб. Така ще увеличите шансовете да отслабнете с 30%.

 

 - Изключвайте телевизора, докато се храните, защото разсейването отлага момента, в който приключвате с яденето. Това може да ви спести увеличаване на теглото с 3,5 килограма годишно.

 

 - Добавяйте соев сос към ястията, за да отслабнете. Установено е, че соевите протеини си взаимодействат с рецепторите в мозъка, които съобщават, че сме утолили глада си.

 

 - Нарязвайте на парченца храната си, за да приемате 20% по-малко калории. Нарязаната храна изглежда с 27% повече, отколкото същото количество цели продукти. По този начин няма да препълните чинията си.

 

 - Идеална закуска срещу натрупване на тлъстини е парче диня или пъпеш, последвано от едно яйце. Богатото на протеини яйце неутрализира въглехидратите в плодовете.

  

- Една чаша червено вино предпазва от трупането на тлъстини, особено в коремната област. Ресвератролът в гроздето спира развитието на мастните клетки около талията.

 

 - Слушайте приятна музика, докато се храните. Така ще се отпуснете, ще дъвчете по-бавно, ще ядете по-малко и ще спрете, когато се нахраните.

 

 - След хранене дъвчете 15 минути дъвка без захар и отново след 2 часа, за да избегнете желанието за следобедна закуска.

 

 - Правете повече секс. Освен че ще изгаряте по 150 калории за 20 минути, ще активирате хормоните, които засилват метаболизма и укрепват мускулите.

 

 - Яжте нарове. Те намаляват склонността на организма да трупа мазнини и са толкова сладки, че отслабват апетита към сладки храни.

 

 - Печете месото на скара, защото при този процес на обработка от него изтичат излишните мазнини. 

 

 - Пийте зелен чай. Той съдържа вещество, което влияе на оксидирането на мазнините и метаболизма.

 

 - Яжте зрял фасул веднъж седмично. Той съдържа ензим, който сигнализира на организма да разгражда натрупаните тлъстини, зарежда с енергия и подобрява метаболизма.

 

 - Дайте предимство на спанака пред всички зелени зеленчуци. Той осигурява двойно повече фибри, което помага на организма да обработва мазнините по-ефикасно.

 

 - Яжте козе сирене. То има с 40% по-малко калории от кравето сирене.

 

 - Включете лещата във всяко ядене, за да отслабнете със 7 килограма за 10 седмици. Тя е пълна с аминокиселината леуцин, която изгаря бързо мазнините.

 

 - Яжте „добри мазнини”, за да изгорите тлъстините. Те се съдържат в яйцата, орехите и олиото от рапица. Освен това намаляват и риска от сърдечни заболявания.

 

 - Пийте сокове с пулпа. Допълнителните фибри в тях засищат за по-дълго време.

 

 - Закусвайте. Хората, които пропускат да задействат метаболизма си със закуска, поемат дневно по 100 калории повече.

 

 - Изяждайте по 1 ябълка 15 минути преди хранене. След това ще консумирате средно 187 по-малко калории.

 

 - Заливайте салатите с малко зехтин. Съдържащите се в него полезни мастни киселини активизират един протеин, който създава чувство за ситост, и по този начин предпазва от преяждане.

 

 - Добавяйте домати към сандвичите, за да не огладнявате бързо. Те подтискат хормона грелин, който е отговорен за пристъпите на глад.

 

 - Осигурете си 3-часови интервали между храненията. Така няма да нарушите метаболизма си.

 

 - Яжте ананаси. Те не само засилват метаболизма, но съдържат и бромелин, която разгражда протеините.

 

 - Добавяйте червен пипер към ястията. Смлените червени чушки съдържат 6 пъти повече витамин С от доматите, който е решаващ за превръщането на мазнините в енергия.

 

 - Слагайте оцет в салатите и сосовете. В него има оцетна киселина, която ускорява изгарянето на мазнините.

 

 - Хранете се на масата. Така ще консумирате с една трета по-малко, отколкото ако похапвате в движение.

 

 - Яжте царевичен чипс. Мазнините в него са наполовина по-малко, отколкото в стандартния.

 

 - Хранете се в компания. Установено е, че хората се нагаждат към количеството храна, която изяждат партньорите им. Обедът с приятелка означава 35% по-малко калории.

 

 - Не яжте това, което не расте, не ходи и не плува. Обработените храни са пълни с трансмазнини и изкуствени подсладители.

 

 - Ходете след тренировка, за да продължите дейността на ензимите, които топят мазнините. Прекаленото застояване ги дезактивира.

 

 - Избягвайте енергийните напитки. Енергията, която те дават, спада бързо и от тях се пълнее.

  

- Използвайте обезмаслено мляко. Освен че има наполовина по-малко калории от пълномасленото, то е по-богато на калций и фосфор, които помагат за разграждането на мазнините в клетките. 

 

източник: health.bg

Последни новини от категория Здраве


Новини
90% от болниците никога не са имали готовност да приемат инфекциозно болните с Covid. Това обясни пред Нова телевизия Методи Янков, представител на частните болници.Оказва се, че голя ...
Новини
През изминалото денонощие в страната са регистрирани 4041 нови случая на коронавирусна инфекция, направени са 11 066 теста. Това прави като съотношение над 36.5%.За ...
Новини
От утре 10 юли до второ нареждане се затварят всички барове, дискотеки и пиано барове на закрито, както е са забраняват всички масови празненства с повече от 30 присъстващи.Новата си запов ...
Новини
240 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 4 286 PCR теста за последното денонощие. Това показват данните към полунощ на Единния информационен портал.Общият брой на регистриранит ...
Новини
Чрез приложението „Дари Кръв“, доброволците на БОДКще могат по-лесно и ефективно да помагат на хората в нужда от кръвопреливане Като част от усилията да пре ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати