19 Април 2024 г. Петък

40-годишен мъж е застрелян в центъра на София

2012-04-04 08:41:09
40-годишен благоевградчанин е прострелян на улица "Кирил и Методий" между "Будапеща" и "Бачо Киро" около 10 часа тази сутрин. Той е починал на път за болницата. Според свидетели инициалите на жертвата са Й.Д.

Районът е отцепен.

Според свидетели по случая има задържан. Около 11 часа полицейска патрулка е докарала мъж на средна възраст на мястото на местопрестъплението, който после е отведен в друга патрулна кола.

Убитият e имал фирма за черно тото, срещу него е образувано наказателно производство, но през 2009 г. е оневинен, според неофициална информация.

На мястото на инцидента за няколко минути се появи бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев. Той каза само, че е бил близък с бащата на застреляния Й. Д.

От МВР съобщиха, че е получен сигнал за извършеното престъпление към 10.00 часа тази сутрин на тел. 112 – мъж лежал в безпомощно състояние на ъгъла на "Кирил и Методий" и "Будапеща". 

На място пристигнали екипи от столичната дирекция, Пето районно управление и линейка от Спешна медицинска помощ. Състоянието на мъжа било критично и независимо от оказаната първоначална помощ на път за болницата той починал.

Установена е самоличността му. Той нямал адресна регистрация в столицата, но пък бил регистриран в полицията за незаконен хазарт. У него са намерени 5000 евро, 32 000 лева, iPhone и два таблета.

Продължава първоначалният оглед на място. Установено е кой е подал сигнала, той също ще бъде разпитан. Издирват се камери в района, за да се установи дали е заснето престъплението.

Случаят е поет от криминалисти от сектор "Престъпления против личността" и колегите им от столичното Пето районно управление.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати