25 Април 2024 г. Четвъртък

Лоша дума за Бойко няма да кажа, но стиснатият Дянков...

2012-04-01 08:59:21

Бившият министър на здравеопазването Стефан Константинов обяви, че е напуснал поста си, защото не е получавал подкрепата на управляващите.

"Сам подадох оставка, защото почувствах, че нямам подкрепата на управляващите. Просто отстъпих мястото на хора, които имат подкрепа", обяви той пред bTV.

Константинов добави, че година и половина е работил във враждебна обстановка с ГЕРБ и НЗОК.

"Към това се прибавиха и скандалите с бонусите, които завъртяха нещата", смята той.

Ексминистърът даже сезира прокуратурата за сключените договори за медикаменти от НЗОК през 2011-ва. 

Попитан дали не го е грозяла опасност да последва съдбата на Божидар Нанев, който бе подсъдим заради сключени договори за ваксини, Константинов отговори, че това реално можело да се случи, ако в момента, в който е разбрал какво се случва с цените на лекарствата, е замълчал.

 

Държавата има достатъчно механизми да се противопостави на всяко едно лоби, категоричен бе той по повод милионите повече, похарчени от здравната каса за лекарства през миналата година.

"А парите, които са дадени в повече, са "отишли някъде", лаконичен бе Константинов като отказа да посочи дали има облагодетелствани фармацевтични компании и лобита.

Той уточни обаче, че има думата на премиера Бойко Борисов, че никой от ГЕРБ не е взел стотинка, и му вярва.

"За Бойко Борисов лоша дума няма да кажа. Той ме подкрепяше до последния момент", каза Константинов.

"Стиснатият финансов министър, който цепи стотинката на две, ме упреква, че не съм си гледал заместниците си", учуди се Константинов по повод коментарите на Дянков след скадала.

"В този скандал той трябваше лекичко да замълчи, това ми говори, че е предубеден, повече не мога да кажа", каза той и уточни, че за да посочи нещо конкретно, трябва да разполага с повече факти.

"Учудвам се на поведението му", посочи Стефан Константинов.

Бившият министър пожела успех на всички, които работят в здравеопазването - да не се гледа напред, а не назад, за да се продължава работата по хубавите неща.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати