28 Март 2024 г. Четвъртък

Разследват полицай за побой над ученик в Пазарджик

2012-04-01 06:54:29
Полицай от Пазарджик е разследван от прокуратурата заради жалба, че е пребил 17-годишен ученик. 

Срещу криминалиста Виктор Костадинов има и образувано дисциплинарно производство, потвърждава пред в. „Монитор“ говорителят на полицията в града Мирослав Стоянов. 

Проверката трябва да докаже какво точно е направил служителят на реда и дали е превишил правата си, посягайки на непълнолетния младеж.

Всичко започнало една вечер, когато пострадалият Михаил Цонев отишъл да вземе приятелката си Мая от нейното училище в центъра на града. Тя била с дъщерята на полицая - Христина, която, разделяйки се с тийнейджърите, показала среден пръст на Михаил, твърди самият той.

Обиденият Михаил обаче решил да разбере защо момичето е реагирало така към него и й позвънил по телефона. Слушалката вдигнала майката на Христина.

„Телефонът се подслушва. Не ни безпокой, защото знаеш ли кои сме?”, заявила жената. 

Младежът затворил, но ядосаната майка му звъняла три пъти. Най-накрая на мобилния се чул гласът на униформения Костадинов, който попитал тийнейджъра къде се намира.

След като се уговорили, полицаят пристигнал с две патрулки и шестима негови колеги, с които прибрали Михаил и приятелите му в районното.

Ще ми се молиш на колене!, крещял полицаят и удрял шамари на младежа, после го ритал с коляно в корема и слабините, което е доказано и в медицинското свидетелство, издадено от съдебния лекар д-р Борис Пеев. 

Родителите на пострадалото момче Нина и Стефан Цоневи са категорични, че ще стигнат и до Европейския съд за правата на човека, но ще търсят отговорност от самозабравилия се полицейски служител. 

„Ако не беше министър Цветан Цветанов, с когото лично се срещнах, да ускори проверката, още материалите щяха да си седят на нечие бюро“, възмутена е майката. 

След като пазарджишките прокурори си дали отвод заради съвместната работа с Костадинов, разследването се поело от прокуратурата във Велинград.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати