23 Април 2024 г. Вторник

Таксиджиите с най-много нарушения на пътя

2012-03-31 14:13:31

Две гонки бяха предотвратени по време на поредната акция на столични пътни полицаи и представители на ДАИ, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Спецакцията започна снощи в 22.30 ч. и приключи в 05.30 ч. тази сутрин. Целта на поредната съвместна операция беше установяване на шофьори, управлявали автомобили след употреба на алкохол или упойващи вещества, както и на такива, които извършват таксиметрова дейност без необходимия лиценз.

Десетте мобилни екипа насочиха вниманието си най-напред към централната част на столицата, а впоследствие извършиха многобройни проверки и в периферията на града.

В хода на акцията са проверени 540 автомобила, от които 340 таксита. Около 250 са проверените водачи за шофиране след употреба на алкохол, като е засечен само един, седнал зад волана пиян.

Проверяващите тествали друг шофьор за дрога след съмнение за неадекватно поведение, но се оказало, че пробата е отрицателна. Установени са трима неправоспособни водачи, които управлявали таксиметрови автомобили.

Общият брой на санкционираните за нередовни документи шофьори е 43, от които 41 са водачи на таксита.
Органите на пътната полиция са съставили 53 акта на шофьори за различни нарушения, от които 51 са на таксиметрови водачи. Глобените с фишове са 12, половината от които отново са таксиджии.

Пътните полицаи предотвратили организирането и провеждането на две незаконни състезания с автомобили – в района на ТЕЦ-София и голяма търговска верига за строителни материали в покрайнините на столицата.

Екипите на пътната полиция са извършили оглед и на три тежки пътни инцидента, станали на територията на столицата през изминалата нощ.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати