28 Март 2024 г. Четвъртък

Овации за Борисов, той обеща другата седмица заплати за ОЦК

2012-03-31 14:05:53

Премиерът Бойко Борисов изрази надежда металурзите от ОЦК – Кърджали да получат заплатите си до седмица. Той пристигна заедно със социалния министър Тотю Младенов в града, за да успокои служителите на предприятието и да заяви съпричастността на правителството с проблема.

Борисов беше посрещнат с бурни овации от събралите се на площада металурзи, които вече получават еднократната помощ от 325 лева.

Сумата се отпуска от Агенцията за социално подпомагане. По заръка на премиера служителите на местната дирекция, на НОИ и Бюрото по труда бяха мобилизирани по спешност и осъмнаха в канцелариите, за да оформят цялата тежка документация за всеки един от общо 519 души от списъка на работниците.

“Надявам се да съумеем да завършим преговорите на банките кредиторки със собствениците и да има нов мениджър, който да управлява предприятието и то отново да стане печелившо. Днес и вчера ми задават въпроси и се занимавам с частно предприятие и частни банки заради вас. Правим всичко необходимо да сме солидарни с вас. Надявам се в края на тази седмица, която идва, или в началото на другата, пак да дойда с вече взето решение да се платят и заплатите”.

По-добрият вариант и за банките е предприятието да работи, вие да сте там, за да може да се върнат тези около 300 мнл. лв. взети кредити, заяви още премиерът.

 

От еднократната помощ от социалния фонд ще могат да се възползват всички работници от ОЦК, както и тези, които са се регистрирали на борсата, но все още не са получили полагаемите обезщетения за безработица, уточни министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, който придружаваше премиера по време на визитата му в Кърджали.

Заявления са подали над 500 човека, близо 400 от които са приети още снощи. Очаква се хората да получат еднократната помощ в рамките на днешния ден.

„Тези, които се опитват да внушават,  че в услуга на някого го правя, това го правя само заради вашите погледи и очи, да ви помогнем Желая ви кураж и малко търпение през тази седмица”, обърна се към хората премиерът.

Кърджалийските металурзи изпратиха Борисов с аплодисменти, но заявиха че ще продължат протестите си, докато заплатите им бъдат преведени по сметките.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати