25 Април 2024 г. Четвъртък

В САЩ спечелиха рекорден джакпот от $640 милиона

2012-03-31 07:29:53
Поне един печеливш е ударил най-големият в историята на САЩ джакпот в игри на щастието - 640 милиона долара.
Организаторите твърдят, че билетът за Mega Millions е закупен в магазин в района на Балтимор в щата Мериленд.
Те не съобщават името на купувача и изчакват дали няма да се появят и други печеливши, между които да се раздели сумата, съобщи "Ройтерс". Причината е, че са продадени огромен брой билети на стойност 1 долар.
"Това е наистина забележително и истински исторически момент", коментира Стивън Мартино, директор на лотарията в Мериленд.
В петък вечерта в Атланта бяха изтеглени шестте топки с печеливши числа - 2-4-23-38-46 и допълнителната топка Mega Ball с номер 23.
Вероятността да се уцели джакпота е едно към 175 милиона, казва Маргарет ДеФрансиско, президент и главен изпълнителен директор на компанията Georgia Lottery.
Ако само един единствен билет е уцелил шестте числа, победителят ще получи накуп $462 милиона или цялата сума на джакпота на 26 годишни превода.
Предишният рекорд в играта Mega Millions беше джакпотът от 2007г. Тогава $390 милиона бяха разделени между притежателите на два билета от щатите Джорджия и Ню Джърси.
Близо половината от събраните от продажбите средства се връщат като награди при притежателите на билети, 35% остават у щатските власти и 15% са за комисиони на продавачите и оперативни разходи на лотарията.
Който и да е победителят, със сигурност печели и данъчната служба на САЩ - за суми от лотарии, надхвърлящи 5000 долара, се налага 25% федерален данък.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати