28 Март 2024 г. Четвъртък

Захариев финализира сделката за “Горубсо- Мадан" утре?

2012-03-29 16:11:39

Договорът за продажбата на “Горубсо- Мадан" е готов и подписан от сегашния собственик на предприятието Валентин Захариев.

Очаква се сделката да бъде финализирана с последния подпис от страна на купувачите.

Единият от представителите на “Минстрой“ на Николай Вълканов вече е подписал, очаква се до утре и вторият да направи това и сделката да бъде финализирана.

Това обяви досегашният собственик на “Горубсо- Мадан" и собственик на ОЦК АД-Кърджали Валентин Захариев.

Пресконференцията му беше насрочена за вчера, но в последния момент Захариев я отложи. Днес той обясни, че това се е наложило заради сделката с “Горубсо“.

Проблемите около бизнесмена започнаха, след като миньорите от предприятието в Мадан започнаха протести за неизплатени заплати.

Малко след тях, на 1 март, протести започнаха и работниците в ОЦК АД-Кърджали. Те също се оплакаха, че не са получавали трудовите си възнаграждения.

Служителите и на двете предприятия недоволстваха и заради лошите условия на труд. В крайна сметка миньорите от “Горубсо“ получиха парите си, но тези от Кърджали все още чакат.

Захариев заяви, че не може да се ангажира кога ще бъдат изплатени заплатите на протестиращите работници от ОЦК АД-Кърдажли.

По думите му вече почти са завършили преговорите за отпускане на заем от Първа инвестиционна банка. ПИБ е поискала допълнителни гаранции за заема под формата на ипотеки. Захариев уточни, че в момента се изготвят необходимите документи.

“Надявам се в началото на другата седмица служителите на ОЦК АД-Кърджали да получат заплатите си“, каза Захариев, но веднага уточни, че това не е обещание, а само надежда.

Работниците от ОЦК имат да взимат по две заплати, а не по шест, както те твърдят, обяви изпълнителният директор на дружеството Славена Стоянова.

Общата дължима сума за заплати в предприятието е около 1 400 000 лева, а месечният фонд за трудовите възнаграждения е 500-600 хиляди лева, обясниха от ръководството.

“Хората от ОЦК работят при трудни условия, но те обичат фирмата си. Повечето от тях имат справедливи искания и тревоги за бъдещето на ОЦК. Като техен директор считам проблемите им и за своя лична трагедия“, обясни Славена Стоянова.

Най-важният въпрос в момента е да се осигурят заплатите на работниците, а след това да се поднови работата на оловно-цинковия комплекс, обясниха още от мениджмънта на предприятието.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати