Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Май 28
Начало arrow България arrow Освободиха 100 000 лева от запора на Алексей Петров

Освободиха 100 000 лева от запора на Алексей Петров

  Print E-mail
2012-03-27 04:47:19
източник: dnes.bg

"Aлексей Петров плаща на английския си адвокат по делото "Октопод" с пари от сметки, запорирани по искане на комисията "Кушлев", съобщава „24часа”. Софийският градски съд е разрешил превода на 100 000 лв.От съда потвърдиха решението, но не конкретизираха сумата, защото е договорка между екссъветника в ДАНС и защитата му. Британският лорд Питър Голдсмит се включи в защитата на Петров в началото на т.г. С чужденеца, бивш правосъден министър и главен прокурор, защитниците му станаха седмина."

"Готвят шапка на спецслужбите", съобщава "Дума" във водещото си заглавие. Заради ГДБОП и ДАНС МВР се изправи на нокти срещу шефа на БОРКОР ген. Румен Миланов. Причина за реакцията на  министерството на Цветан Цветанов станаха замисляните промени, предвидени в законопроект за националната сигурност, който се пише от няколко месеца. Според разписаното любимата на Цветанов ГДБОП ще бъде извадена от МВР и заедно с ДАНС, Националната разузнавателна служба и Военното разузнаване ще мине под ръководството на министър без портфейл. За поста според различниизточници се стяга именно Румен Миланов.

Националната електрическа компания /НЕК/ ще поиска нейните цени на електроенергията да се повишат с не по-малко от 15 процента от началото на юли, информира под глава "Класа". Това обяви вчера новият директор на Българския енергиен холдинг Михаил Андонов пред БНР.

На първа страница "Капитал Daily" прогнозира "токов удар". Ако регулаторът ДКЕВР одобри исканото увеличение на НЕК, както и ценовите претенции на електроразпределителните дружества за поскъпване между 3 и 9 процента, стойността на електроенергията за крайните потребители ще се повиши с около 20 процента от юли, пише изданието на вътрешна страница.
"Очаквам поскъпване на тока до 10 на сто" е заглавието над интервю в "Преса" с Делян Добрев, министър на икономиката, енергетиката и туризма. По думите му има предпоставка увеличението да бъде в рамките на обявеното от председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев - до 10 процента от 1 юли.

Важното е да се вдигнат пенсиите, подчертава в интервю за "Дума" Йордан Христосков, бивш управител на НОИ. По думите му пенсионната система в България продължава да ерозира и да се отклонява от приетия през 2000 г. пенсионен модел. "На практика пенсионната система се одържави. Всичко зависи от финансовия  министър. Осигурителната система се натовари с неспецифични функции - да се бори с бедността, с демографските проблеми. Това създава допълнителни дефицити и води до подриване на доверието  към нея", посочва експертът

Според челото на "Телеграф" само за една година с фалшиви болнични листове са били източени близо 4 милиона лева от бюджета на Националния осигурителен институт. При схемите се използват предимно кухи фирми и пациенти фантоми, а самото  източване става по две линии - през обезщетенията за болест и за майчинство.

Гражданите ще могат да придобиват собственост върху градинките в кварталите и дори да извършват застрояване и рекламна дейност в тях. Това предвижда ревизиран вариант на наредба, изготвена от главния архитект на София Петър Диков, съобщава под глава "Сега". Столицата е една от малкото общини, които вече работят по изискването на закона за устройство на територията да се уреди режимът за стопанисване на междублоковите пространства в квартали с комплексно застрояване.

Такива наредби трябва да приемат всички общини, като законодателят е оставил в техни ръце решението дали прехвърлянето на градинките да става по желание, или да е задължително. София избира първия подход, посоча изданието..

В интервю за "24 часа" Меглена Кунева, председател на сдружение "България на гражданите"Поскъпване на горива, на храни. Десетки фалити на малки и средни предприятия. Стачки. Десеторно по-скъпи лекарства. 400 хил. българи са без работа. Това е двоен скок за последните 3 г. Възможно е до края на 2012 г. безработицата да стигне 19 процента. Втори сме в ЕС по младежка безработица", казва Кунева.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини Силна градушка удари Козлодуй тази нощ, съобщава bTV.Бурята е продължила около 30 минути, а ледените късове са били с размер на лешник.Нанесени са сериозни поражения - пропаднала ...
  Новини В момента, в който държавата реши да строи бензиностанции, ще взриви пазара на имоти. За това предупреди пред bTV изпълнителният директор на Петролната и газовата асоциация Андрей Делчев.По ...
  Новини Силен взрив е избухнал в завод “Арсенал”. - - Експлозията е станала около 11,20 часа. - - Към мястото на инцидента са се отправили коли на полицията, предаде БГНЕС. - - За момента няма ...
  Новини Днес православната църква почита светите равноапостоли Кирил и Методий.11 май е и патронен празник на Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" и професионален празник на ...
  Новини Днес се чества паметта на Св. Великомъченик Георги Победоносец, който е сред най-почитаните у нас светци още от покръстването на българите преди 11 века. Св. Георги е от малкото светци, ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?