23 Април 2024 г. Вторник

Посланик Алън: Да ударим джоба на престъпниците!

2012-03-26 04:49:07

"Да ударим джоба на престъпниците", призовава от страниците на в. "Труд" британският посланик Джонатан Алън и изрежда доводите си защо трябва да бъде приет законът за гражданската конфискация.

"Организираната престъпност руши животи безмилостно, преследвайки печалби. Престъпниците подкупват, заплашват, нараняват и убиват. Изкарват парите си от трафик на наркотици и хора, от проституция и изнудване. Те са раково образувание в обществото. Ние трябва да ги спрем като конфискуваме парите, автомобилите и къщите им", категоричен е той.

В тази връзка "Преса"Ако парламентът не приеме закона за гражданската конфискация, както съм обещал на Барозу, веднага подавам оставка".

Пред "24 часа", е тезата му.

"Новите пенсионери са по-малко, а пенсиите – по-ниски", казва за "24 часа" Бисер Петков, управител на НОИ.

"Имаме 9 млн.лв. повече приходи и 25 млн. икономии за два месеца. Растат само болничните", допълва Петков.

Агенцията за социално подпомагане е платила 923 000 лв. за лечението на 1718 здравнонеосигурени българи през 2011 г., което е близо два пъти повече в сравнение с 2010 г., пише "Сега".

Тогава помощта е струвала на бюджета около 500 500 лв. и от нея са се възползвали едва 866 лица. Тази услуга се полага на хора, които нямат доходи и не могат да си плащат здравните вноски.

Бюджетът е плащал повече и за здравни вноски на социално слаби. През 2011 г. за негова сметка са били осигурявани средномесечно 96 000 души, докато през 2010 г. те са били 88 770.

Градските тоалетни в София са в окаян вид, а повечето от тях не работят, показа проверка на в. "Монитор". Хората се оплакват, че дори на централни места изоставените санитарни възли са се превърнали в сметища или свърталища на бездомници.

Никой не е в състояние да назове точния брой на обществените тоалетни в София. Голяма част от обектите отдавна са заличени от градоустройствените планове на общината.

Преди няколко години общинарите решиха да отдадат под аренда чрез търгове всички обществени писоари, към които има проявен интерес. Общината е завела искове за 515 680 лв.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати