20 Април 2024 г. Събота

Убит е Кирил Кирилов, един от "Наглите"

2012-03-25 07:45:17

Кирил Кирилов с прякор Шкафа, един от групата за отвличания, известна като "Наглите", е убит тази нощ в столичния квартал “Младост”.

Стрелбата е станала пред бл. 353. Първоначално Кирилов, който е бил нападнат, се е опитал да избяга, но е бил ранен в крака. 

Така е настигнат пред входа, в който живее. След това по него е стреляно седем-осем пъти, като три или четири от куршумите са попадали в тялото му.

В момента се извършва втори оглед на мястото на убийството в столичния кв. „Младост”, съобщиха от СДВР. 

Сигналът е получен на тел. 112 в 21.58 часа снощи. Подаден е от жената, с която простреляният живеел на семейни начала.

 

Кирил Кирилов “е един от първите, задържани по операция „Наглите” във връзка с отвличанията. Сигналът за убийството му е получен в 7 РПУ около 21.58 ч. По наши данни вероятно стрелбата е станала около 21.45 ч. – 21.50 ч. Убитият е бил жив може би някъде до 22.05 часа”, каза Иво Спиридонов, зам.-началник на СДВР.

Кирил Кирилов е подсъдим с още няколко души за извършени отвличания. Пледоариите на първа инстанция по делото започнаха в петък, очаква се присъда на 2 април.

В понеделник финалните пледоарии по мегапроцеса „Наглите” продължават. След като в петък прокуратурата поиска общо 153 години затвор за деветимата подсъдими, трябва да стане ясно какво наказание смятат за справедливо жертвите на групата за отвличания.

Шкафа е арестуван при операция „Наглите” 2. Той се е включил в бандата по-късно и е участвал в похищенията на бизнесмена Киро Киров и студента Румен Гунински. Шкафа е сочен като един от хората, които пряко са отвличали жертвите и са ги конвоирали до къщата, която бандата за отвличания е държала до Вакарел. 

Кирил Кирилов е вече осъждан за грабежи. Смятан е за близък на един от лидерите на групата „Наглите” Прокопи Прокопиев – Културиста. В началото на миналата година съдът промени наложената мярка „задържане под стража” на Киро Шкафа в подписка, тъй като тя се дублирала с излежавана по същото време от него присъда във Врачанския затвор.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати