25 Април 2024 г. Четвъртък

Сидеров: Новата партия е политическа поръчка на ГЕРБ

2012-03-24 15:34:38

Отцепниците от "Атака", които утре ще създават нова партия, изпълняват политическа поръчка на ГЕРБ, за която получават пари. Това заяви Волен Сидеров в предаването „Факторът Кошруков” по TV7 днес. 

Всички те са подали декларации за принадлежност към ГЕРБ, които вече са предадени в комисията по корупция в НС.  Създаването на нова партия обслужва целта на ГЕРБ „Атака” да не присъства в следващия парламент, твърди Сидеров.

Според него всеки има свобода да участва в учредяването на партии, но било морално първо напуснат Европарламента, Народното събрание, общинските съвети и всички институции, в които присъстват като представители на „Атака”.

Сидеров се съмнява, че в неделя в НДК ще се съберат необходимите за създаване на нова партия 500 учрeдители.

Той отрече ролята на Капка Сидерова в създаването и изграждането на Атака. „Всичко се дължи на моите идеи, обществена и публицистична дейност, градена с години и не са оправдани претенциите на хора, които са били близо до мен.”

В неделя „Атака“ организира митинг пред румънското посолство, за да изрази позицията си по претенциите на Румъния за териториалните ни граници, съобщи Сидеров.

Междувременно стана ясно, че разривът между напусналата парламентарната група на партия "Атака" Калина Крумова и местната структура в Сливен, откъдето депутатката е избрана, се задълбочава.

Това стана ясно от дадената днес пресконференция от областния лидер на партията и общински съветник Иван Иванов.

 

Според Иванов, заради напускането на партията от Калина Крумова и орязаната във връзка с това субсидия, на организацията и се налага да напусне партийния офис в града. "Не приемаме такъв начин на поведение към хората, които са я направили депутат. С нищо не сме го предизвикали. Подозирам, че тя изпълнява поръчка, чиято цел е да ни направи небоеспособни и да ни дестабилизира", каза областният координатор. 

В отговор на въпрос, Иванов заяви, че не са му известни случаи в региона членове на партията да имат нагласа да се включат към нова формация, свързвана с евродепутата Димитър Стоянов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати